- 25 dkg durvára őrölt dió
- 2 evőkanál szezámliszt
- 2 evőkanál lenmagliszt
- 6 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Kevés só
- Paleolit édesítő (xilytol, stevia)
- 20 dkgjászvaj (ghee)
- 2 db lime (lehet citrom is, de abból elég 1 db)
Elkészítés:
- Az őrölt diót, a 2 evőkanál szezámlisztet, a 2 evőkanál lenmaglisztet keverd el 6 db egész tojással
- Tegyél a masszába kevés sót és ízlés szerinte steviát, továbbá egy késhegynyi szódabikarbónát
- Nagyméretű tepsibe helyezz zsírpapírt, és kend a tepsibe – olyan vékonyan, amennyire csak tudod – a tésztát
- Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt a tésztád ropogósra fog sülni
- A 20 dkg jászvjat (gheet) keverd el fehéredésig 2 db lime levével és ízlés szerint steviával – citromkrém változatok
- A crakert hagyd kihűlni, majd ügyesen arányosan – a vágott lapokat egymásra rakosgatva – vágd fel egyenlő kisebb kockákra
- A kockákat kend meg citromkrémmel, és ragaszd össze azokat
- Azt is megteheted, hogy minden egyes kockára krémet kensz, és csinosan elegyengeted rajta a mázat
- A süti tetejét szórd meg egy kevés xukorral
- Végül a sütit tedd egy rövid időre hűtőbe, hogy a kockák a krémmel összedermedjenek