Dió-craker citromkrémmel

Hozzávalók:diókracer

  • 25 dkg durvára őrölt dió
  • 2 evőkanál szezámliszt
  • 2 evőkanál lenmagliszt
  • 6 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • Kevés só
  • Paleolit édesítő (xilytol, stevia)
  • 20 dkgjászvaj  (ghee)
  • 2 db lime (lehet citrom is, de abból elég 1 db)

Elkészítés:

  • Az őrölt diót, a 2 evőkanál szezámlisztet, a 2 evőkanál lenmaglisztet keverd el 6 db egész tojással
  • Tegyél a masszába kevés sót és ízlés szerinte steviát, továbbá egy késhegynyi szódabikarbónát
  • Nagyméretű tepsibe helyezz zsírpapírt, és kend a tepsibe – olyan vékonyan, amennyire csak tudod – a tésztát
  • Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt a tésztád ropogósra fog sülni
  • A 20 dkg jászvjat (gheet) keverd el fehéredésig 2 db lime levével és ízlés szerint steviával – citromkrém változatok
  • A crakert hagyd kihűlni, majd ügyesen arányosan – a vágott lapokat egymásra rakosgatva – vágd fel egyenlő kisebb kockákra
  • A kockákat kend meg citromkrémmel, és ragaszd össze azokat
  • Azt is megteheted, hogy minden egyes kockára krémet kensz, és csinosan elegyengeted rajta a mázat
  • A süti tetejét szórd meg egy kevés xukorral
  • Végül a sütit tedd egy rövid időre hűtőbe, hogy a kockák a krémmel összedermedjenek

FINOM ÉS KÜLÖNLEGES SÜTI LESZ A VÉGEREDMÉNY!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.