Hozzávalók:
- 20 lapos ek. bio zabpehely (gluténmentes üzemben készült!)
- 10 lapos ek. bio arany len liszt (a nem arany színű is megfelelő; lehet pehely is!)
- 40 dkg banán – 4 db kb. 10 dkg-os méretű
- 2.5 dl langyos víz
- 2 ek. glicin vagy 1 ek. xukor0stevia
- 1 ek. fahéj por
- Késhegynyi só
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek. citromlé
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
- Kibélelünk egy tepsit zsírpapírral.
- A süteményt tetszőleges formában készíthetjük. Jómagam fagyi kanállal mértem ki gombócokat, melyeket ellapítottam.
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokon, majd kb. 160-150 fokon szárítva sütjük a tésztát.
- Amikor kivesszük a süteményt, akkor puha lesz az állaga, majd ahogy kihűl, akkor megfelelő keménységre összedermed.
- A tetejét is meg lehet szórni további xukorral vagy esetleg gyümölcspürével is kínálhatjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
2018-ban Szendi Gábor website-ján megjelent zabról szóló cikk: https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_zab_gyogyito_ereje_a_tudomany_fenyeben.htm