Rántott gomba paleo panírral

A receptet és a képeket Willson küldte 2011.03.13-án

Hozzávalók:

  • 3-5 gombafej/fő
  • Kókuszzsír a kisütéshez

a panírozáshoz:

  • Pár kanál szezámpehely
  • Tojás /fehérje/; 1 ek. zselatin 1 dl vízzel keverve – AIP
  • Darált mandula vagy földi mandula (AIP és TED)

Elkészítés:

A gombákat gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük

A gombatalpat levágjuk (nem kitörni!), esetleg lehúzzuk a héját

Először a szezámpehelyben, majd a felvert tojásfehérjében vagy vizes zselatinban megforgatjuk és darált vagy apróra vágott mandulával vagy földi mandulával  bepanírozzuk.

Forró bő kókuszzsírba tesszük sülni úgy, hogy először a lemezei nézzenek lefelé, majd félidőben a hátára fordítjuk és szép világos őzbarnára sütjük (én nem szoktam lefedni). Papírszalvétára kiszedjük, megsózzuk és tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.