Ez a kép a Google images-ről való
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Keverj ki 2-3-4 tojást (a létszám függvényében), és tegyél a tésztába annyiszor 2 kanál szezámpelyhet, ahány tojást használtál
- Édes lepény esetén tegyél a tésztába vaníliát és steviát és pici sót
- Sós tészta esetén valamennyi apróra vágott vöröshagymát vagy fokhagymát (lehet fokhagyma por is), esetleg őrölt borsot
- Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és valamilyen zsírral – pl. sertés- vagy kókuszzsír folyamatosan zsírozd
- Amikor a palacsintasütő már tűz forró, el kell teríteni a tésztát, és keverés nélkül kell megsütni; a tojáslepényt akár megfordítás nélkül is felhasználhatod, de nekem nem okozott gondot a fordítás sem
- Édes paleocsinta esetén felhasználhatod a tésztát metéltnek felvágva – mákkal vagy dióval vagy gyümölcsvelővel + xukorral megszórva
- Amennyiben sósat készítettél, akkor a fűszerezéstől már önmagában is finom, de fokozhatod az élvezetet további reszelt sajt, apróra vágott sonka hozzáadásával
Kedves BB!
Szezámpelyhet mivel lehetne helyettesíteni, nem nagyon szeretem az ízét!
Köszi a választ!
Kedves Tündi! Írd be a keresőbe a paleocsinta szót, és találsz még más megoldásokat is. BB