Hústorta – vagy húsvéti torta

Hozzávalók:

  • 10 púpozott evőkanál mandulaliszt
  • 10 púpozott evőkanál szezámpehely
  • 5 dkg jászvaj (ghee)
  • 3 db tojás a tésztába
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Ízlés szerint só
  • 20-25 dkg sonka
  • 2 db főtt tojás
  • 5 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán stb.)

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit keverd össze: – a mandulalisztet, a szezámpelyhet, a jászvajat, a szódabikarbónát, a nyers tojásokat és a sót
  • Darálj meg kb. 25 dkg főtt sonkát, és főzz meg 2 db tojást
  • Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tortaformát (amit a képen látsz, az egy 28 cm-es átmérőjű forma) vagy bármilyen más sütőedényt
  • A tésztát egyengesd el a sütőpapíron, majd halmozd rá több kisebb kupacban a sonkát; vágd fel a kemény tojásokat, és azokat is helyezd a tésztára
  • Kb. 5 dkg sajtot reszelj rá az így elkészített alapra
  • Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül a Paleo Nyuszitorta

Nagyon jó jelzés arra, hogy a Nyuszitorta elkészült, hogy mennyei illatok kezdenek a lakásban terjengeni:-D

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Hústorta – vagy húsvéti torta”

    1. Kedves Snovi! Én mindig őrölt maggal dolgozom, mert mandulalisztet úgy isten igazából Magyarországon elég körülményes lenne beszerezni. Sajna mindenkinek ki kell egyénileg tapasztalnia, hogy az alapanyag, amivel ő dolgozik, hogyan „működik”. A tapasztalatom – mások beszámolói alapján – az, hogy azok a „lisztek”, melyeket „lisztként” árulnak általában kevésbé zsírosak, tehát ezt kell a sütéskor figyelembe venni. Jó példa erre pl. a tropicai kókuszliszt, amiről a többiek azt írják, hogy nagy a „nedvszívó tulajdonsága”. Jó kísérletezést kívánok, BB

  1. azért csak csak deklarálni kellenne néhány fogalmat -legalább is „beugró újoncok” számára.
    Ez a mandulaliszt micsoda: gyökér, héj, darálmány, vagy mi más….???
    szezámehely: ez tahini, vagy mi más…????
    jászvaj: sohasem hallottam!!!!

    àm kíváncsi vagyok még is, hogy sikerül és hogy: izlik?????

    Kérem szépen a segítséget.

    Sok figyelemmel:

    Margit Baranyi

    1. Kedves Margit!
      Olvasd el kérlek nagyon figyelmesen a „Paleo alapanyagok”, továbbá a „Főzési alapötletek” kiemelt posztokat! – felső fő sorban találod meg. Nagyon sok alapinformációt megtudsz ezekből a bejegyzésekből. A jászvaj mellé minden esetben oda lett írva, hogy ghee, melynek elkészítéséről – a vaj tisztításáról szintén van külön recept. Minden egyes receptben képtelenség újra, meg újra mindent leírni. Muszáj mindenkinek valamennyit kutakodnia, utána olvasnia. Részemről tényleg igyekszem mindenkinek, amennyire csak lehet a kedvébe járni, és útbaigazítást adni. Azt pl. nagyon jól tetted, hogy kérdeztél, de nem érdemlek szemrehányást:-( A szezámpehely pl. nem tahini, és ezt miért kellene leírnom?! -, bioboltokban kapható a szezám pelyhesített változata. Szezámpehely helyett nyugodtan használhatsz őrölt szezámmagot. Minden mag őrleményét nevezzük a paleo konyhában „lisztnek”. Egy kis gyakorlással, néha konyhai tévedésekkel, sikeres és sikertelen sütéssel-főzéssel Te is egy alaptudás birtokába fogsz jutni. Vesd bele magad a paleo szakácskodás rejtelmeibe. Meggyőződésem, hogyha az oldal rovatait alaposan áttanulmányozod, valamennyi kérdésedre választ fogsz találni. Ha azonban mégis további kételyeid maradnak, akkor pedig nyugodtan kérdezz, biztosan fogok neked válaszolni, sőt a válaszadásba általában paleos barátaim, a receptek készítői is be szoktak szállni. Tehát, Kedves Margit, jó paleos konyhatündérkedést és kísérletezést, majd végül sikert kívánok, paleovitalitással, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.