Sonkás pogácsa

A tegnap készített Paleo Nyuszitorta tésztája olyannyira finom lett, hogy ma elhatároztam, hogy ebből a tésztából pogácsát fogok készíteni.

Hozzávalók 1 jól megrakott tepsire való adagban:

  • 15 kanál őrölt szezám vagy szezámpehely
  • 15 kanál őrölt mandula
  • 3 tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 evőkanál jászvaj (ghee) – kb. 7-8 dkg
  • 15-20 dkg darált sonka
  • Amennyiben nem őrölt szezámot vagy őrölt mandulát használsz, hanem szezám- és mandulalisztet = pelletet, akkor tegyél hozzá bőségesen zsiradékot!

Elkészítés:

  • Daráld meg a sonkát
  • Alaposan keverd össze a fent leírt hozzávalókat
  • Kisebb vagy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrd ki a kb. 0,5 cm-re nyújtott tésztából a pogácsákat
  • Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra fog sülni a pogácsa
  • Nézz rá a sütőre, mert könnyen megéghet, és akkor keserű lesz a tészta

 

Übersetzer: Beatrix Nagy

Pogatsche mit Schinken

ein Rezept von BB

Zutaten:

  • 15 Löffel gemahlene Sesamsamen oder Sesamflocken
  • 15 Löffel gemahlene Mandeln
  • 3 Eier
  • Prise Natron
  • 2 Esslöffel Ghee (ca. 7-8 dkg)
  • Salz
  • 15-20 dkg gemahlte Schinken
  • Wenn Sie keine gemahlene Sesamsamen oder keine gemahlene Mandeln verwenden, sondern Sesammehl und Mandelmehl ( = Pellet), dann geben Sie zu dem Teig viel Fett.

Zubereitung:

  • Die Schinken fein mahlen.
  • Die oben genannten Zutaten werden in einem Topf gegeben und gut vermischt.
  • Den Teig ca. 0,5 cm dick auf einer bemehlten Fläche ausrollen. Die Oberfläche in kleine Rauten einritzen und kleine Kreise ausstechen.
  • Im vorgeheizten Ofen etwa 20-25 Minuten goldbraun backen.

Pogatschen verbrennen sehr leicht.

Achten Sie besonders darauf, um dies zu vermeiden!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Sonkás pogácsa”

  1. Nagyon jól néz ki ez a pogi, megcsinálom Húsvétra. Jobban tetszik most ez nekem, mint a saját magam által kitalált tepertős pogi. Pedig az se volt rossz!
    Csak egy kis kekeckedés: szerintem nem vega! Vagy ennyi sonkát még kibírnak? Fönn a kategóriában kéne egyet javítani!

  2. Nagyon jól néz ki és finom is, bár én apróra vágott Bacon szalonnával csináltam. Eddig nem nagyon ettem kenyér helyett semmit, de ebbe bele vagyok szeretve! Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.