Heti paleos mintaétrend – Szendi-féle irányzat – hagyományos

hetiétrendhezA heti étrendet Kati küldte 2011.01.23-án, megjelent a T-T blogon is; a kép a Google images-ről való

 

 

étrendminta

Hétfő:

  • R: főtt füstölt comb tormával
  • T: kemény tojás, gyöngyhagymával
  • E: zellerkrémleves, előző napi sült csirke maradék, cékla, mandarin
  • V: paleo-muffin a gyerekeknek, magunknak kínai kel saláta

Kedd:

  • R: tükörtojás, szelet sonkán
  • T: sárgarépa (tisztítva, darabolva dobozkába téve)
  • E: hétvégi húsleves, gombapörkölt, főtt, pirított karalábéval, körte
  • V: párolt káposzta főtt hússal

Szerda:

  • R: gombás rántotta (maradt gombapörkölt)
  • T: gyümölcsmix, mindenféle maradék gyümölcs tisztítva, darabolva
  • E: brokklolis csirketorta
  • V: füstölt comb, nyers savanyú káposztával

Csütörtök:

  • R: gépsonka kemény tojással
    T: sajt kígyóuborkával, alma
  • E: brokkolikrémleves (maradt előző napról brokkoli) kemény sajttal, narancs
  • V: sült kolbász (délután töltöttük), a keddi párolt káposzta maradékával

Péntek:

  • R: konzervhal, sajt, citromlé
  • T: körte, alma
  • E: maradék brokkolikrémleves + paleocsinta szilvavelővel (pépesített szilva) – pénteken a lányom szokott sütni, fejenként 1-2 darabot
  • V: lecsós tojás, aztán ünnepeltünk, cukormentes gesztenyepürével, meg 81 %-os étcsokival

Szombat:

  • R: a gyerekek aszalt gyümölcsöket ettek (szilva, sárgabarack), pisztáciával, mi sonkát padlizsánkrémmel
  • T: nincs, korán ebédelünk
  • E: pasztinákkrémleves (paszternák), maradék brokkolis csirketorta, egyeseknek a könyörgés miatt ugyan lisztmentes,de nem paleo főzelék borsóból (már csak pár adag van a mélyhűtőben), sült kolbásszal (még volt, ami nem fért fel a füstölőbe)
  • U: gyümölcstálat készítettem: kivi, narancs, mandarin, körte, alma
  • V: sült gesztenye (ezzel a gesztenyénk is elfogyott), éheseknek még narancs

Vasárnap:

  • R: az utolsó sonka csánkját megfőztem tegnap este, azt ettük padlizsánkrémmel
  • T: –
  • E: pasztinákkrémleves, maradék kolbászhússal töltött gomba (nagyon finom volt, csak érdemes a gombát magában is megsózni, még a massza beletöltése előtt), gyöngyhagymával
  • U: hideg sertéssült, kápia paprikával
  • V: ki fogom próbálni az olajban sült zellert
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.