Egyszerű almás cipó

A receptet MW küldte 2011.05.07-én 

Ez a kép a feliratból is látszik, hogy a Google images-ről való. Hasonlít MW fotójához, ami anno még igen kis méretben készül!

Az alábbi receptet szintén MW küldte 2011.06.25-én -, mert elkészítette a mikrós sütit maglisztes változatban is.

Egyszerű süti azoknak, akik nem idegenkednek a mikrótól (de sütőben is meg lehet sütni!)

Hozzávalók – 3 tálkával süthető süteményhez:

  • Töltelék: Alma kockára vágva – 1 bögre, hozzá egy maréknyi sárgarépa aprítva (a répa elhagyható!)
  • Dió durvára darabolva – 0,5 bögre
  • Mazsola – 1/4 bögre
  • Tészta: Őrölt mandula és őrölt szezám vagy szezámliszt (pellet) tetszőleges arányban (de ne a szezám domináljon) – mondjuk: 1 bögre őrölt mandula, 1,5 bögre őrölt szezám; lehet a tésztába tenni őrölt mogyorót és mákot, vagy máklisztet (pelletet)
  • A tésztába és a töltelékbe is: Édesítés (xukor és stevia)
  • Vanília aroma
  • Mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
  • Szódabikarbóna – késhegynyi
  • Fahéj
  • 1 tojás
  • Kis víz, annyi, hogy a tészta összeálljon

Elkészítés:

  • Sűrű, kanállal adagolható masszát kell kapnunk
  • Ebbe a masszába kell kanalazni a tölteléket; a töltelék a domináns, a lisztek csak a kötőanyagot adják
  • Egy kis (mikrózható illetve hőálló) müzlis tálkába adagoljuk a keveréket, és kb. 5 percig mikrózzuk
  • Kivéve leborítjuk, és kihűlés után felszeleteljük
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Egyszerű almás cipó”

  1. Bocsi, de nem értem… a hozzávalókból pontosan melyik lesz a töltelék és melyik a tészta…nem írtad …én most összekevertem mindent, mert nem tudtam eldönteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.