A receptet MW küldte 2011.05.07-én
Ez a kép a feliratból is látszik, hogy a Google images-ről való. Hasonlít MW fotójához, ami anno még igen kis méretben készül!
Az alábbi receptet szintén MW küldte 2011.06.25-én -, mert elkészítette a mikrós sütit maglisztes változatban is.
Egyszerű süti azoknak, akik nem idegenkednek a mikrótól (de sütőben is meg lehet sütni!)
Hozzávalók – 3 tálkával süthető süteményhez:
- Töltelék: Alma kockára vágva – 1 bögre, hozzá egy maréknyi sárgarépa aprítva (a répa elhagyható!)
- Dió durvára darabolva – 0,5 bögre
- Mazsola – 1/4 bögre
- Tészta: Őrölt mandula és őrölt szezám vagy szezámliszt (pellet) tetszőleges arányban (de ne a szezám domináljon) – mondjuk: 1 bögre őrölt mandula, 1,5 bögre őrölt szezám; lehet a tésztába tenni őrölt mogyorót és mákot, vagy máklisztet (pelletet)
- A tésztába és a töltelékbe is: Édesítés (xukor és stevia)
- Vanília aroma
- Mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
- Szódabikarbóna – késhegynyi
- Fahéj
- 1 tojás
- Kis víz, annyi, hogy a tészta összeálljon
Elkészítés:
- Sűrű, kanállal adagolható masszát kell kapnunk
- Ebbe a masszába kell kanalazni a tölteléket; a töltelék a domináns, a lisztek csak a kötőanyagot adják
- Egy kis (mikrózható illetve hőálló) müzlis tálkába adagoljuk a keveréket, és kb. 5 percig mikrózzuk
- Kivéve leborítjuk, és kihűlés után felszeleteljük
Bocsi, de nem értem… a hozzávalókból pontosan melyik lesz a töltelék és melyik a tészta…nem írtad …én most összekevertem mindent, mert nem tudtam eldönteni!
Kedves Edit! Köszi, hogy szóltál, pontosítottam. Szerintem teljesen összekeverve sem lehetett rossz a cipó:-) BB