Török csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg csirkeszárny  (1,5 kg fér el
    igazán kényelmesen egy 35×23 cm-es nagy tepsiben), én 2 kg-ot használtam
  • Kókusztejes pác: 4 dl kókusztej (van, aki nem szereti, annak bármilyen más magtejet ajánlok felhasználásra!); fűszerek a pácba -1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt kömény, egy teáskanál gyömbérpor, 1 teáskanál paprika por, 2 db babérlevél, 2-3 szárított fűszerpaprika vagy chili paprika,  só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál római kömény (elhagyható), 1 teáskanál koriander mag (elhagyható), 1 teáskanál kurkuma (elhagyható) A kókusztej helyett használhatsz joghurtot, amennyiben a TED követője vagy!

Elkészítés:

  • A csirkeszárnyakat sóval és borssal fűszerezve helyezd egy mély tálba
  • A tisztított hagymát és fokhagymát vágd egészen apró darabokra, de még egyszerűbb a pác készítését a hagymafélék robotgépben való cséplésével kezdeni
  • Az összezúzott hagymákhoz a fűszereknél felsoroltakat add hozzá, és alaposan keverd át a robotgéppel
  • Forgasd bele a tejes pácba a csirkeszárnyakat, majd öntsd az egészet nyakon az összes páclével
  • Takard le, és tedd be a hűtőbe legalább 10 órára, de még jobb 24 órára, hogy a hús magába szívja a fűszereket
  • A pácban érlelt szárnyakat rakd tepsibe, de ne öntsd rá a maradék lét (ez a lét mélyhűtőbe elteheted egy következő alkalomra!)
  • A húst a legmagasabb fokozaton 45-50 perc alatt sül ropogósra, de sütés közben nézz rá, és forgasd meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon
  • Tanács: Előre úgy dolgozhatsz, hogy kb. 30 percig sütöd a hús egyik oldalát, majd az étkezés várható ideje előtt 30 perccel – a szárnyak megforgatása után – további 20-30 percig sütöd a húst; Így előre is dolgoztál, ugyanakkor frissen tudsz tálalni!

Ebédajánlat: Fogyaszd pl. sárgarépaspagettivel

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.