Ma megtartottuk a PaleoVital főzőklubot a KÖKI bevásárló és szabadidó központ Club Café helyiségében. Végül 29 vendég vett részt a jó hangulatban együtt töltött klub napon.
Sok régi jó ismerőssel, mondhatni jó baráttal töltöttünk el 4 órát – beszélgetéssel, falatozással. Aki akart, az ihatott garnoderma kávét is.
A képek beszédesebbek, mint bármilyen szöveg:
Az alábbiakban láthatjátok a jelenlévőket különböző szögből 🙂 ; Tündét a legutolsó képen – aki a Paleofarm tulajdonosa, Józsit – aki magyaráz a garnoderma paleo komforn kávé típusairól, Zsuzsit – aki hősiesen főz, végül néhány képen jó magamat, aki szeretek szerepelni, de a rólam készült fotókat kevésbé kedvelem 😀 Köszönet a fotókért Árpinak és Máriának.
2014. november 22-én 14 órakor PaleoVital főzőklubot tartottunk a KÖKI bevásárló központ Club Café helyiségében. A megfőzendő menü második eleme a francia rakott „burgonya” volt.
Készülhet paszternákból, csicsókából, fehér batátából és Paul Jaminet ajánlása alapján akár krumpliból is!
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg paszternák vagy 1 kg csicsóka vagy 1 kg fehér batáta
7 db kemény tojás
3 db tojás
0,5 kg gyalult tök (télen mélyhűtött)
2 db nagyobb vörös hagyma
4-5 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma por ízlés szerint
1 kávéskanál mustár
Só, őrölt bors, kevés enyhén csípős paprika por, gyömbér por – mindegyikből kb. 1 kávéskanállal
1 doboz 2 dl-es Cocomas
Zsiradék – pl. kókuszzsír, sertészsír, Paleoolaj
Elkészítés:
A gyökérzöldséget hámozd meg, majd gyaluld le; amennyiben nincs eszközöd a gyaluláshoz, akkor éles késsel minél vékonyabb karikákra vágd fel
A gyalult tököt (télen engedd fel!) nyomkodd ki, majd pépesítsd turmix gépben a 2 dl kókusztejszín és 3 db hozzáütött tojással; ehhez a keverékhez turmixold hozzá az apróra vágott vörös hagymákat, a fokhagyma gerezdeket és a mustárt – a keveréket tedd félre!
Egy sütőtálat zsírozz ki, majd a hajszálvékony gyökérzöldség felét rakd le
Erre a rétegre kerüljön a felkarikázott kemény tojás
A tojásokat hintsd meg a fűszerekkel, majd ismét kerüljön erre egy gyökérzöldség réteg, amit ismét fűszerezz
Végül a rakottast locsold meg a tökös-kókusztejszínes keverékkel
Amennyiben úgy érzed, hogy vastagabb réteget szeretnél látni a rakott ételen, akkor még habosra vert további tojásokkal meglocsolhatod a tetejét
Előmelegített sütőben – közepes lángon (160 fok) 20 perc alatt sül át teljesen az étel
2014. november 22-én 14 órakor PaleoVital főzőklubot tartottunk a KÖKI bevásárló központ Club Café helyiségében. A megfőzendő menü első fogása az Almaleves nyers gyümölccsel volt.
Hozzávalók 4 személyre:
1,2 liter víz
1 db 2 dl-es Cocomas*
1 lapos evőkanál tápióka keményítő
Mézeskalács fűszerkeverék – egy evőkanállal, vagy fahéjból, szerecsendióból, gyömbérből, szegfűszegből egy-egy csipetnyi
Bourbon vanília vagy más őrölt vanília – késhegynyi
2 evőkanál eritrit és ebben az esetben annyi steviával kiegészítve az édesítés, hogy elég édes legyen a lé.
Egy csipet só
4 db közepes alma
1 bögre dióbél
Elkészítés:
A vízből 2 dl-nyit keverj el tápióka keményítővel, és hagyd állni kb. 10 percig be fog valamelyest sűrűsödni-
Közben a liter vizet tedd fel melegedni, majd amikor már forró, de még nincs forrásban először a Cocomassal keverd el, majd -állandó keverés mellett lassan öntsd a vízhez a sűrítő anyagot-
Fűszerezd a hozzávalókban leírtakkal – az egyéni ízlésnek a mértékben szerepet kell játszania, tehát közben kóstolj!
Amikor a leves összeforrt, akkor húzd le a fazekat, és a lét hagyd kihűlni.
Hámozd meg és darabold fel az almákat, használhatsz mélyhűtött almát is (én ezt tettem!).
Tálalhatod langyosan vagy hidegen; tálaláskor tegyél tányéronként fejenként egy almát és szórd meg egy kevés dióbéllel.
*Természetesen házi módszerrel készíthetsz kókusztejet is.