4-5 dkg töpörtyűkrém (készen kapható alap, illetve mustáros, hagymás vagy fokhagymás ízesítésben)
4 dkg útifűmaghéj liszt
2 dkg cognac liszt
1 dkg szódabikarbóna
1 dkg citromsav vagy 2 evőkanál citromlé
Annyi víz – kb. 3 dl, hogy ragacsos tészta alapot kapjunk
Szezámmag, tökmag szóráshoz – opcionális!
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze, majd egy sütőpapír 75%-ra kend fel a tésztát, hogy még a papírt meg lehessen a görgetésre fogni!
Az elegyengetett – kb. 1 cm vastag tésztát hengereld fel a sütőpapír segítségével.
A kapott kenyér hengert tedd sütőformába, és közepes lángon süsd kb. 35-40′-ig, fogod érezni a megsült tészta szagát, illetve a 30. perc környékén ránézhetsz a kenyérre.
A tetejét magokkal meg lehet szórni.
Kiválóan vágható, nem vizes, remek ízű kenyér lett a végeredmény!
„A zöldcitrom, limetta vagy lime (Citrus aurantiifolia) ázsiai eredetű, a rutafélék (Rutaceae) családjába tartozó citrusféle. Íze miatt gyakran a citromhoz hasonlítják, de annál savanyúbb, jellegzetesebb, mérete kisebb és színe jellemzően zöld. Mostanra különböző alfajai a trópusi területeken gyakran termesztett gyümölcsnek számítanak. Elsősorban italok, főként koktélok ízesítésére használják, de egyes ételeknek is fontos összetevője és emésztési zavarokra kifejezetten ajánlott. C-vitamin tartalma jelentős.” Wikipédia
Paleocsinta – gesztenyelisztet és szezámlisztet feleztem, mert tudatosan sós paleocsinta készült, a tésztájába egész tojásokat, sót és őrölt köménymagot is tettem.
A Karácsony számomra a szeretet ünnepe, tehát ezért szeretném, ha tudnátok Ti Mindannyian, hogy gondolok rátok. Sok embert ismerek már az olvasóim közül, de a többség azok, akiket nem.
Akinek reklamációja van a mindenkor megélt szeretettel kapcsolatban, annak az Északi Sarkot ajánlom úti célnak :-), akinek viszont NINCS, annak szeretetteljes és ajándékokkal teli puttonyokat kívánok.
Kívánom magamnak, hogy maradjatok továbbra is hűséges olvasóim, nektek meg azt kívánom, hogy örömötöket leljétek az oldalam tartalmában!
NoCarb liszt -, annyi, hogy a krém besűrűsödjön – kb. 4 evőkanállal, de lehet több is
5 evőkanál kakaó a pudingba
Vanília
5 evőkanál eritrit
5 tojássárgája – opcionálisan NoCarb liszt helyett!!! – ekkor a sűrítés tojássárgájával és főzéssel történik.
2 evőkanál kakaó a sütemény szórásához
Elkészítés:
Süsd meg a piskótát, majd amikor elkészült, akkor hagyd kihűlni – ahogy sikerül – vágd ketté, vagy három-négy lapra
Készítsd el vagy hidegen NoCarb liszttel és az édesítéssel a pudingot, vagy tojássárgájával főzéssel
Kend meg a lapokat, a torta tetejét is, végül szórd meg kakaó porral (A magam részéről, miután a Kozák sapkával párhuzamosan készítettem a Puding kockát, ezért a világos krémből is kentem a süteményre.)
A torta széleit körbevágva egy olyan maradékod keletkezik, melyet „Tiramisuként” némi gyümölccsel tálalhatod; a sütemény meg a hűtőben várja a vendégséget
Xukor0 stevia – 1 evőkanállal, vagy 4 evőkanál eritrit a tésztába
0,5 liter Aroy-D kókusztej
0,5 liter víz
NoCarb liszt – annyi evőkanállal, hogy sűrű krém legyen az egy liter folyadékból
4 evőkanál eritrit a krémbe
1 kávéskanál vanília
5 tojássárgája – opcionálisan NoCarb liszt helyett!!! – ekkor a sűrítés tojássárgájával és főzéssel történik.
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg 90%-os csokoládé
Elkészítés:
Készíts a piskóta alaprecept szerint egy óriás piskótát a – tojásokból, a maglisztből, a szódabikarbónából, az édesítőből, és süsd meg előmelegített sütőben közepes lángon – kb. 15-20′ alatt (Nyugodtan rá lehet nézni!)
Egy 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vágj ki a kihűlt tésztából „pogácsákat”, majd vágd ketté valamennyit
A kókusztejet öntsd fel fél liter vízzel, majd a liternyi lébe szórj bele NoCarb lisztet – 5 evőkanálra biztosan szükség lesz, de ha nem elég sűrű a krém, akkor tehetsz bele még nyugodtan. Nem kell főzni, hanem hidegen hagyd állni. Tegyél a krémbe édesítést és vaníliát; Amennyiben tojássárgájával készíted a krémet, akkor tedd fel a hígított tejet főni, de előbb vegyél el belőle 2 dl-t és keverd el a tojások sárgájával és az édesítéssel, majd állandó keverés mellett öntsd a tejbe és főzd kis lángon addig, amíg be nem sűrűsödik
A krémből tegyél a tésztába, majd a pogácsák minden oldalát kend be
A süteményt hempergesd kókuszreszelékbe
Olvassz fel 20 dkg csokoládét, és még melegen tegyél valamennyi „hólabda” tetejére csokoládé kalapot