Szezámkenyér töpörtyűkrémmel

Szezámkenyér töpörtyűkrémmel – A kép a Google imagesről való!

Hozzávalók:

  • 25 dkg szezámliszt
  • 3 db M-es tojás
  • 2 db M-es tojás sárgája
  • 2 dkg só (1 lapos evőkanál)
  • 2 dkg őrölt köménymag
  • 4-5 dkg töpörtyűkrém (készen kapható alap, illetve mustáros, hagymás vagy fokhagymás ízesítésben)
  • 4 dkg útifűmaghéj liszt
  • 2 dkg cognac liszt
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 dkg citromsav vagy 2 evőkanál citromlé
  • Annyi víz – kb. 3 dl, hogy ragacsos tészta alapot kapjunk
  • Szezámmag, tökmag szóráshoz – opcionális!

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze, majd egy sütőpapír 75%-ra kend fel a tésztát, hogy még a papírt meg lehessen a görgetésre fogni!
  • Az elegyengetett – kb. 1 cm vastag tésztát hengereld fel a sütőpapír segítségével.
  • A kapott kenyér hengert tedd sütőformába, és közepes lángon süsd kb. 35-40′-ig, fogod érezni a megsült tészta szagát, illetve a 30. perc környékén ránézhetsz a kenyérre.
  • A tetejét magokkal meg lehet szórni.
  • Kiválóan vágható, nem vizes, remek ízű kenyér lett a végeredmény!