Hozzávalók:
- 25 dkg szezámliszt
- 3 db M-es tojás
- 2 db M-es tojás sárgája
- 2 dkg só (1 lapos evőkanál)
- 2 dkg őrölt köménymag
- 4-5 dkg töpörtyűkrém (készen kapható alap, illetve mustáros, hagymás vagy fokhagymás ízesítésben)
- 4 dkg útifűmaghéj liszt
- 2 dkg cognac liszt
- 1 dkg szódabikarbóna
- 1 dkg citromsav vagy 2 evőkanál citromlé
- Annyi víz – kb. 3 dl, hogy ragacsos tészta alapot kapjunk
- Szezámmag, tökmag szóráshoz – opcionális!
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze, majd egy sütőpapír 75%-ra kend fel a tésztát, hogy még a papírt meg lehessen a görgetésre fogni!
- Az elegyengetett – kb. 1 cm vastag tésztát hengereld fel a sütőpapír segítségével.
- A kapott kenyér hengert tedd sütőformába, és közepes lángon süsd kb. 35-40′-ig, fogod érezni a megsült tészta szagát, illetve a 30. perc környékén ránézhetsz a kenyérre.
- A tetejét magokkal meg lehet szórni.
- Kiválóan vágható, nem vizes, remek ízű kenyér lett a végeredmény!