Sült kelkáposzta húsos szalonnával és kolbásszal

Nehézségi fok: Könnyű                           Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg-os kelkáposzta fej
  • 40 dkg húsos szalonna
  • 40 dkg adalékmentes sütni való kolbász
  • 1 dkg zsír (sertés, liba, kacsa, kókusz – bármelyik lehet)
  • Külön fűszerezést nem igényel az étel, mert a szalonna és a kolbász fűszeresek.
  • AIP-ozóknak nem füstölt szalonnával – pl. Erdélyi szalonna, valamint a német vagy francia fűszerezésnek megfelelő kolbászokkal ajánlom ezt az ételt (lehet kapni ilyeneket, nézzetek körül!).

Elkészítés:

  • Egy mély tepsit a zsírral kenjük ki.
  • A kelkáposzta fej torzsáját vágjuk le, majd vágjuk fel gerezdekre a zöldséget úgy, hogy mutatósan, mintegy virág nyíljon ki.
  • A szalonnát vágjuk fel 4 szeletre, vagy 8 felé és vagdossuk be.
  • A kolbászt szintén vágjuk fel 4 vagy 8 darabra és szintén vagdossuk be a tetejét.
  • A szalonnát és a kolbászt tegyük rá a kelkáposzta rózsákra.
  • Közepes lángon süssük meg az összeállított ételt.
  • Vigyázzunk arra, hogy a kelkáposzta levelei ne égjenek meg.