Gyulladáscsökkentő kurkuma kockák – AIP paleo

http://asquirrelinthekitchen.com/ egyik követőm oldaláról való

Az ehető zselatinkockák nem csak desszertnek számítanak, hanem igazi gyógyító étel.

Hozzávalók:

    • 2 bögre víz – 0,5 liter
    • 1 ek. őrölt kurkuma
    • 3 ek. méz
    • 2 ek. kókuszolaj
    • 4 ek. zselatin por
    • Kiöntő edény – pl. jénai – mély, lapos

Elkészítés:

  • Egy edényben keverjük össze a vizet, a kurkumát, a mézet, és a kókuszoljat, majd forraljuk össze kb. 5 percig.
  • Keverjük ki a zselatinport a meleg folyadékkal, várjunk kb. 1 percet, amíg a zselatin por teljesen elegyedik.
  • Forraljuk még egy-két percig, hogy teljesen elegyedjék el a zselatin por.
  • Ellenőrizzük le az édességét, és ha kell tegyünk még hozzá édesítést.
  • Hűtsük le a folyadékot a forró állapotból melegre.
  • Öntsük a folyadékot egy lapos edénybe és hűtsük 2 órán át, mire annyira megdermed a zselatin, hogy kockákra vágható lesz.
  • Szellős tartó edényben tárold, és hűtőben akár 7 napig is eltartható lesz.

Szendi Gábor a méz ellen van, mert kétségtelen tény, hogy a méz is cukor, DE rajta kívül pl. Paul Jaminet, vagy akár Dr. Jung is azt vallják, hogy a természetes cukrokat kell előnyben részesíteni – a mézet, a juharszirupot, az agavet. Ez a recept 100%, hogy eritrittel is elkészíthető. Tehát, aki a low carb paleot egy kanálnyi méz engedmény nélkül követi, ő elkészítheti úgy is.

Fogyási küzdelmeim 4.

Hogyan fogyhatsz? Dr. Fung szerint LCHF – ketogén

How-to-Lose-Weight-Top-Higher-1200x765
Jason_Fung_Eng-400x225Dr. Fung kanadai orvos és csapata oldalának elérhetőségét linkelem

http://www.dietdoctor.com/how-to-lose-weight

https://intensivedietarymanagement.com/ – blogja!

Angolul tudók előnyben! Részletesen olvashatsz a ketonok szerepéről, a szervezet működésének keton alapra való helyezéséről, a máj tisztulásáról, az inzulinról, az inzulinrezisztenciáról, a fogyásról. 6 részes előadás-sorozatot találsz a dietdoctor.com oldalon, mely a tudományos hátteret magyarázza.

LCHF-mat-jul2015-butter-2950-2400x653

Ezen az asztalon a sajtok azok, melyek nem számítanak paleonak. Dr. Fung és a paleos Paul Jaminet is azt vallják, hogy minden étel jó, ami természetes és jó forrásból való. Olvass bele a tartalomba és láthatod, hogy Dr. Fung sem ajánlja igazán a tejtermékeket, főleg azokat nem, ami nem biztos forrásból származik -, mert ki tudja, hogy milyen tejporokat és adalékanyagokat tesznek bele pl. egy sajtba, joghurtba, gyári tejfölbe?! A szabad tartású és házi, biztos forrás – az mehet!

Immár 26 napja ketogén szerint élek. A képen jelenleg több olyan étel van, amit pillanatnyilag nem fogyasztok.

plate-1600x1061Jelenleg naponta kétszer 8/16 óránként – Leangains ritmusban eszem, beiktatok 20-24 órás teljes böjt napokat is. Kb. 1.000-1.400 ccal-át eszem 80% zsír és 20% fehérje formájában.

Tipikus ételeim jelenleg:

  • Tojások sárgája
  • 82%-os vaj – pl. Gazda vaj
  • Főtt és abált tokaszalonna
  • Kolozsvári, melyet megfőzök
  • Bőrös sertés oldalas
  • Avokádó
  • Tejszín, kókusztejszín
  • Ricotta – kenyér helyett a zsír felszívódását segítendő …

Mozgás:

aktiv

A mai napon -8 kg-ot mértem és a cukorértékeim átlaga gyógyszer nélkül 6.5 körül mozog.

Jómagam pillanatnyilag ketogén táplálkozást folytatok, de a családom változatlanul a paleo fúzió szerint étkezik!