Almás piskóta

Kunné Bea receptje és képe

Hozzávalók:

  • 8 db tojás szétválasztva
  • 8 evőkanál víz
  • 80 gramm porrá őrölt eritrit
  • 2 teáskanál konjak liszt
  • 10 dkg darált kókuszreszelék
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna + citromlé
    csipet só

Töltelék:

  • 10-12 db közepes méretű, savanykás alma
    ízlés szerint őrölt fahéj
  • 4 teáskanál eritrit
  • 1 csapott teáskanál aszkorbinsav
  • 3 evőkanál útifű maghéj
  • csipet só

A piskóta elkészítése:

  • 10 dkg kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam, 2 teáskanál konjak lisztet hozzákevertem, félretettem.
  • Tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket csipet sóval, 40 gramm porrá őrölt eritrittel keményre felvertem.
  • A 8 db tojássárgáját 40 gramm őrölt eritrittel felhabosítottam, majd 8 evőkanál vízzel tovább kevertem.
  • 1 púpos mokkáskanál szódabikarbónát felfuttattam citromlével, hozzáadtam a kikevert sárgájához.
  • Majd a felvert tojáshab harmadával és a kókuszreszelékes keverékkel, a kézi habverő legalacsonyabb fokozatával simára kevertem.
  • Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a maradék tojáshabot.
  • A piskótatésztát egy zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítottam.
  • Előmelegített sütőben, 160 fokon, 30-35 percig sütöttem. Az utolsó 10 percben a sütőt kikapcsolva, csukott ajtó mellett, tovább szikkasztottam.
  • Amikor elkészült a piskóta, egy másik tepsire átfordítottam, lehúztam róla a zsírpapírt. Visszafordítottam és a tésztát félbevágtam. Így lett alja és teteje a sütinek.

Töltelék elkészítése:

  • Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeltem, nem pároltam meg a gyümölcsöt.
  • Fahéjjal, 4 teáskanál eritrittel, 1 csapott teáskanál aszkorbinsavval, csipet sóval ízesítettem.
  • Körülbelül 3 csapott evőkanál útifű maghéjat kevertem hozzá. Ez felszívja az alma levét.
  • Egy megfelelő méretű tepsibe került a piskóta egyik fele, rásimítottam az alma tölteléket, végül a piskóta másik felét is óvatosan rányomkodtam.

    Szinte azonnal szeletelhető, de hűtve is nagyon finom!

Gyümölcsös jégkrém

Kunné Bea receptje és képe

A fagyasztóból bármikor előkapható 🙂

Az alábbi a recept:

„Volt pár túlérett banánom, amit fahéjjal leturmixoltam. Tavalyról maradt még a fagyasztóban málna, szeder, ribizli és áfonya. Ezeket apránként hozzámixeltem.

Azonnal fogyasztható, de jégkrém formába kanalazva… jégszekrénybe téve… pár napra megoldódott a családi ellátmány!”