Rumos dobos kocka

Hozzávalók:

Rumos dobos kocka

A linzer tésztához:

  • 5 dl banán liszt
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 2 ek. bambuszrost
  • 2 db M-es tojás
  • 1-2 dl magtej – pl. kókusztej, zabtej, mandulatej stb.
  • 10 dkg ír vaj vagy ghee, vagy sertészsír
  • Stevia és eritrit vegyesen – ízlés szerint — pl. 5 szem stevia, 2 ek. eritrit
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Gyűszűnyi almaecet vagy citromlé

A pudingos tésztához:

  • 4 dl tápióka liszt
  • 2 ek. lila batáta liszt vagy összetört cékla vagy 2 ek. céklapor a tészta színezéséhez
  • 2 db M-es tojás
  • 2 dl magtej, de legalább annyi, hogy kenhető masszánk legyen!
  • Rumaroma
  • Stevia és eritrit vegyesen – ízlés szerint
  • Egy maréknyi mazsola vagy apróra vágott gyümölcs – pl. meggy, ananász, alma

A csokis borításhoz:

  • 10 dkg legalább 80%-os fekete csoki
  • 10 dkg ír vaj vagy ghee
  • 1 dl víz
  • Ízlés szerint kevés eritrit – kóstolással!

Elkészítés:

  • Állítsuk össze a linzer tésztát a hozzávalók alapos összedolgozásával, majd egy zsírpapírral bélelt tepsiben egyengessük el a tésztát.
  • A pudingos tésztát készítsük el ezek után, úgy, hogy a tojások sárgájával keverjük ki a hozzávalókat, majd a tojások habját a legvégén lazán adjuk hozzá a tésztához.
  • Ezt a tésztát kenjük rá a linzeres alapra.
  • Előmelegített sütőben – visszavett legalsó fokozaton – süssük a tésztát 45 percig.
  • Vízben oldjuk fel pl. mikróban a csokoládét, majd oldjuk fel ebben a csokis lében a vajat is. Hagyjuk a tésztát és a csokis masszát is hűlni és az egész tésztát borítsuk be vele.

fRANKFURTI LEVES bb-MÓDRA

Frankfurti leves BB-módra

Hozzávalók:

  • Leveszöldség: 3 szál sárgarépa, 1 szál fehér répa, fél karalábé, fél zeller, 1 kisebb fej hagyma, petrezselyem
  • Kelkáposzta – pl. most a képen fodroskel látható, de lehet kis fej kelkáposzta vagy akár kelbimbó is a hozzávaló!
  • Fűszerek: só, egész bors, pici piros paprika, 1 kocka bio zöldség vagy húsleves kocka
  • Habarás: 1 db tojás sárgája és 1 dl magtej (pl. mandula, zab, kesudió, kókusz) vagy 1 dl tejzsír, azaz laktózmentes tejszín (Jaminet és Fung szerinti alkalmazás!)
  • Mentes virsli
  • Víz

Elkészítés:

  • A leveszöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk.
  • A zöldségekre ráöntünk kb. 1-1.5 liter vizet és fűszerezve puhára főzzük.
  • A kelkáposztát csak akkor tesszük a lébe, amikor a gyökérzöldségek már megpuhultak. A kelt is puhára pároljuk.
  • A főzés befejezéseként kikeverünk tojássárgáját valamilyen „tejes” folyadékkal és a levest ezzel felöntjük, majd összerottyantjuk.
  • A virslit elegendő a forró levesbe tenni, nem kell főzni, mert a forró levesben éppen roppanósra megfő.