Zöldséges rakott hús

avagy, hogyan lehet egy köretet harmadszorra, más variációban felhasználni?!

A tegnapi Zöldséges skótkockának csak a fele fogyott el, így mára a következő ebédet találtam ki:

A maradékokkal való ügyes gazdálkodás – pénztárcakímélő!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Vegyes zöldségmaradékot – én most a tegnapi zöldséges kockákat használtam fel, de használhatod a maradék zöldségeket pépesítve, tojással elkeverve is – rakd le egy sütőedényben alapnak
  • 0,5 kg darált húsból készíts pörköltet = 1 fej vörös hagyma apróra vágva és dinsztelve, rádobva a darált hús, sózva, borsozva, fokhagymázva, piros paprikával megszórva –> és kész! A darált húshoz, amikor kihűlt, lehet keverni még tojást, de az a tapasztalatom, hogy a sajt egyben fogja tartani a majdani húsos kockákat.
  • Egyengesd rá a húst a zöldséges alapra
  • 5-10 dkg sajtot reszelj a rakott tetejére, és sütőben süsd ropogósra

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.