avagy, hogyan lehet egy köretet harmadszorra, más variációban felhasználni?!
A tegnapi Zöldséges skótkockának csak a fele fogyott el, így mára a következő ebédet találtam ki:
A maradékokkal való ügyes gazdálkodás – pénztárcakímélő!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Vegyes zöldségmaradékot – én most a tegnapi zöldséges kockákat használtam fel, de használhatod a maradék zöldségeket pépesítve, tojással elkeverve is – rakd le egy sütőedényben alapnak
- 0,5 kg darált húsból készíts pörköltet = 1 fej vörös hagyma apróra vágva és dinsztelve, rádobva a darált hús, sózva, borsozva, fokhagymázva, piros paprikával megszórva –> és kész! A darált húshoz, amikor kihűlt, lehet keverni még tojást, de az a tapasztalatom, hogy a sajt egyben fogja tartani a majdani húsos kockákat.
- Egyengesd rá a húst a zöldséges alapra
- 5-10 dkg sajtot reszelj a rakott tetejére, és sütőben süsd ropogósra