Karfiol püré vagy karfiol-brokkoli vegyesen

Karfiol püré – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Felhasználás szerinti mennyiségben főzd meg a karfiolrózsákat (én 2×0,5 kg-os mélyhűtött karfiolt használtam)
  • Liba- vagy kacsazsíron, vagy esetleg jászvajon (ghee) piríts-puhíts kevés víz hozzáadásával = dinsztelj meg legalább 2 fej vörös hagymát, vagy nagy marék újhagymát, annak a zöldjét is nyugodtan használhatod
  • Amikor a karfiol megpuhult, akkor pürésítsd, sózd, esetleg borsozd meg/AIP-ban semmiképpen ne borsozz!
  • Hagymával összekeverve tálalhatod, vagy tedd a dinsztelt hagymát a karfiolpüré tetejére

Ketogén és AIP-os köret lehet!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.