Almás-magos-zselés nyers süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt datolya
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg őrölt mag – vegyesen – mandula, mogyoró, kesudió (ami van)
  • + 10 dkg finomra őrölt mandula vagy dió
  • 2 db közepes nagyságú alma
  • Kevés citromlé az almákhoz
  • 1 kávéskanál agar-agar +  3 dl víz, vagy 2 zacskó tortazselé – 3-5 dl víz
  • További hozzáadott xukorra nincs szükség, mert az aszalt gyümölcsök elég édesek!
Elkészítés:
  • A datolyát és a mazsolát daráld olyan kicsire, amilyenre csak tudod, így egy édes ragadós massza lesz a végeredmény
  • A magokat őröld durvára, és keverd az aszalékos masszához, majd az egészet keverd össze további finomra őrölt mandulával, vagy dióval
  • Egy fóliával kibélelt tálcára nyomkodd rá a kapott „tésztát”
  • Az almákat pucold meg, és vágd vékony lapokra, mellyel a tészta tetejét borítsd be; locsold meg kevés citrommal, hogy az almák ne oxidálódjanak, és szép fehérek maradjanak
  • Készíts tortazselés vagy agar-agar-os zselírozó öntetet (lásd a termék csomagolásán az elkészítés módját /cukor elhagyásával!/)
  • A süteményt öntsd le a zselével -, azért kell ilyen nagyobb mennyiség, hogy az egész süti összeálljon
Ötlet: Az egészet olvasztott csoki + jászvaj (ghee) + kókusztej keverékével is leöntheted
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.