Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt datolya
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg őrölt mag – vegyesen – mandula, mogyoró, kesudió (ami van)
- + 10 dkg finomra őrölt mandula vagy dió
- 2 db közepes nagyságú alma
- Kevés citromlé az almákhoz
- 1 kávéskanál agar-agar + 3 dl víz, vagy 2 zacskó tortazselé – 3-5 dl víz
- További hozzáadott xukorra nincs szükség, mert az aszalt gyümölcsök elég édesek!
Elkészítés:
- A datolyát és a mazsolát daráld olyan kicsire, amilyenre csak tudod, így egy édes ragadós massza lesz a végeredmény
- A magokat őröld durvára, és keverd az aszalékos masszához, majd az egészet keverd össze további finomra őrölt mandulával, vagy dióval
- Egy fóliával kibélelt tálcára nyomkodd rá a kapott „tésztát”
- Az almákat pucold meg, és vágd vékony lapokra, mellyel a tészta tetejét borítsd be; locsold meg kevés citrommal, hogy az almák ne oxidálódjanak, és szép fehérek maradjanak
- Készíts tortazselés vagy agar-agar-os zselírozó öntetet (lásd a termék csomagolásán az elkészítés módját /cukor elhagyásával!/)
- A süteményt öntsd le a zselével -, azért kell ilyen nagyobb mennyiség, hogy az egész süti összeálljon
Ötlet: Az egészet olvasztott csoki + jászvaj (ghee) + kókusztej keverékével is leöntheted