Furcsa, hogy november végén rukkolok elő egy cukkinis kenyérrel. Nekem azonban még van saját termésű cukkinim, melyet az ősz elején betakarítottam. Olvastam már más oldalakon arról, hogy a cukkinit milyen jól fel lehet használni a tészta lazítására, ezért aztán próba szerencse alapon ma elkészítettem egy cukkinis kenyeret.
Hozzávalók:
- 2 maroknyi (kb. 10 dkg) reszelt cukkini
- 6 db tojás
- 6-7 evőkanál – kb. 15 dkg őrölt mandula
- 5 evőkanál mandulaliszt (pellet)
- Só (kávéskanállal), őrölt bors (csipetnyi), őrölt köménymag (csipetnyi)
- Késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
- A fenti sorrendben tedd a hozzávalókat a kenyérsütőbe
- Basic programmal süsd a kenyeret, mely program minden gépen a legrövidebb, de gépenként más és más időre van ez a program beállítva – A sütési idő az én Molineux gépemen 1 óra 20 perc
- Arra ügyelj, hogy a tészta sütés előtt elég híg maradjon; ha esetleg kisebbek a tojások, és emiatt besűrűsödnek a hozzávalók, akkor nyugodtan üss rá a tészta alapra még egy tojást
- A cukkini lazábbá fogja tenni a kenyeret
Kedves BB!
Szerinted cukkinivel milyen lehet? Most kaptam és nem tudok vele – egyelőre – mit kezdeni.
Kedves Gyöngyi! Nagyon finom lett a tegnap sütött cukkinis kenyerem. Két maroknyinál ne tegyél több cukkinit a kenyérbe. A kenyér a cukkinitől „kenyeresebb” lett:-D BB
Bocsi! Patiszont kaptam. 🙂 Még nagyon reggel van! Azzal milyen lehet?
A patisszon a kenyérbe nem jó, mert kemény. Viszont más felhasználásai vannak, és nagyon jó alapanyag. Írd be a keresőbe a patiszon szót, és kiadja a PV azokat a recepteket, melyeket szoktam használni. BB