Kenyérsütős kenyér IX. – Cukkinis kenyér

Furcsa, hogy november végén rukkolok elő egy cukkinis kenyérrel. Nekem azonban még van saját termésű cukkinim, melyet az ősz elején betakarítottam. Olvastam már más oldalakon arról, hogy a cukkinit milyen jól fel lehet használni a tészta lazítására, ezért aztán próba szerencse alapon ma elkészítettem egy cukkinis kenyeret.

Hozzávalók:

  • 2 maroknyi (kb. 10 dkg) reszelt cukkini
  • 6 db tojás
  • 6-7 evőkanál – kb. 15 dkg őrölt mandula
  • 5 evőkanál mandulaliszt (pellet)
  • Só (kávéskanállal), őrölt bors (csipetnyi), őrölt köménymag (csipetnyi)
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A fenti sorrendben tedd a hozzávalókat a kenyérsütőbe
  • Basic programmal süsd a kenyeret, mely program minden gépen a legrövidebb, de gépenként más és más időre van ez a program beállítva – A sütési idő az én Molineux gépemen 1 óra 20 perc
  • Arra ügyelj, hogy a tészta sütés előtt elég híg maradjon; ha esetleg kisebbek a tojások, és emiatt besűrűsödnek a hozzávalók, akkor nyugodtan üss rá a tészta alapra még egy tojást
  • A cukkini lazábbá fogja tenni a kenyeret
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kenyérsütős kenyér IX. – Cukkinis kenyér”

    1. Kedves Gyöngyi! Nagyon finom lett a tegnap sütött cukkinis kenyerem. Két maroknyinál ne tegyél több cukkinit a kenyérbe. A kenyér a cukkinitől „kenyeresebb” lett:-D BB

    1. A patisszon a kenyérbe nem jó, mert kemény. Viszont más felhasználásai vannak, és nagyon jó alapanyag. Írd be a keresőbe a patiszon szót, és kiadja a PV azokat a recepteket, melyeket szoktam használni. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.