Marhacomb hagymás-fokhagymás mártásban

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  •  A család létszáma és a pénztárcád kapacitása függvényében vegyél marhacombot, melyet első műveletként alaposan tisztítsd meg az inaktól és a zsírcsomóktól. Én 1,5 kg-ot használtam.
  • Tisztíts meg két óriás hagymát, vagy 3-4 kisebbet, és vágd fel apróra; tisztíts meg tovább 2 fej fokhagymát is
  • Egy púpozott evőkanál zsírra dobd rá a hagymákat, állandó keverés mellett egy kicsit pirítsd meg, majd önts az egészre kb. 2 dl vizet
  • A marhacomb darabokat egyben helyezd rá erre az alapra, bőségesen sózd meg a húst és a lét, dobj mellé még legalább 10-15 szem egész borsot; AIP-os készítés esetén a borsot hagyjuk ki!
  • Öntsd fel vízzel az edény úgy, hogy a víz a húsokat ellepje
  • Lassú tűzön kezd el főzni a húst; néha nézz rá, és ha elfőtte valamennyire levét, akkor mindig önts az alaphoz további vizet
  • A hús kb. 2,5 óra alatt fog megpuhulni
  • A végeredmény omlós, jól szeletelhető hús lesz – mennyei szafttal
 
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Marhacomb hagymás-fokhagymás mártásban”

  1. Kedves BB!
    Nagyon-nagyon-nagyon szeretném megköszönni a receptet!!!
    Három hónapja paleo étkezem és paleo ételeket főzök. A férjem szerint ez csak egy újabb hóbort, ezért nem árulom el neki, hogy lényegében paleo ételeket eszik ő is. Ezt az ételt ma próbáltuk ki és olyan elsöprő sikere volt, hogy máris jelezte, szerinte sokkal többet is készíthettem volna ( fél kg húsból készítettem két személyre).
    Megjegyzem, hogy a 2,5 órás főzési idő miatt én kuktában főztem meg az ételt és így lényegesen hamarabb elkészült. Pontosan nem tudom, mennyi idő alatt, mert közben többször kinyitottam megnézni, mennyire puha a hús, de legalább kb. másfél órát biztosan megtakarítottam így. További változtatás volt a recepten, hogy a hagymás szószt összeturmixoltam a végén, mert a kuktában nem lett olyan krémes állagú, mint a képeken.
    Még egyszer nagyon köszönöm, igazán nagy sikere volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.