Habtorta habbal – citromos, mandarinos

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • Kevés citromlé
  • 4 evőkanál kókuszliszt vagy mandulaliszt
  • Stevia vagy xukor
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 dl kókusztej
  • Fél citrom
  • 3-5 db mandarin

Elkészítés:

  • 6 tojás fehérjét pici citromlé és ízlés szerinti édesítés hozzáadásával verj fel kemény habbá
  • A habot óvatosan keverd el a 6 tojás sárgájával
  • Keverj az eddigiekhez késhegynyi szódabikarbónát
  • Szitálj ebbe az alapba 3 evőkanál kókusz- vagy mandulalisztet (pelletet)
  • Előmelegített (180 fok) sütőben süsd a zsírpapírral kibélelt sütőedénybe öntött tésztát tűpróbáig – kb. 20′ – Nyugodtan nézz rá a sütire!
  • Krém: A sütés ideje alatt készítsd el a krémet úgy, hogy kemény habbá felversz 2 db tojás fehérjét; 1 dl kókusztejbe rakd bele a 2 db tojás sárgáját + 1 evőkanál maglisztet; kis lángon, állandó keverés mellett sűrítsd be a krémet; végül keverd hozzá a kemény tojásfehérjét
  • Az elkészült tésztát borítsd egy tálcára, majd kend rá a habot, és díszítsd a sütit apróra vágott citromdarabokkal és mandarin szeletekkel
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.