Hozzávalók:
- 8 db tojás
- Kevés citromlé
- 4 evőkanál kókuszliszt vagy mandulaliszt
- Stevia vagy xukor
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 1 dl kókusztej
- Fél citrom
- 3-5 db mandarin
Elkészítés:
- 6 tojás fehérjét pici citromlé és ízlés szerinti édesítés hozzáadásával verj fel kemény habbá
- A habot óvatosan keverd el a 6 tojás sárgájával
- Keverj az eddigiekhez késhegynyi szódabikarbónát
- Szitálj ebbe az alapba 3 evőkanál kókusz- vagy mandulalisztet (pelletet)
- Előmelegített (180 fok) sütőben süsd a zsírpapírral kibélelt sütőedénybe öntött tésztát tűpróbáig – kb. 20′ – Nyugodtan nézz rá a sütire!
- Krém: A sütés ideje alatt készítsd el a krémet úgy, hogy kemény habbá felversz 2 db tojás fehérjét; 1 dl kókusztejbe rakd bele a 2 db tojás sárgáját + 1 evőkanál maglisztet; kis lángon, állandó keverés mellett sűrítsd be a krémet; végül keverd hozzá a kemény tojásfehérjét
- Az elkészült tésztát borítsd egy tálcára, majd kend rá a habot, és díszítsd a sütit apróra vágott citromdarabokkal és mandarin szeletekkel