Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Készíts egy piskótát a Piskóta maglisztből alaprecept szerint
- Közben készítsd el a citromkrémet
- Amikor a piskóta már kihűlt, vágd ketté, és kend meg citromkrémmel
- Végül szórd meg a tetejét kakaóporral elkevert porxukorral
A süteménybe igyekezz minél kevesebb maglisztet szórni, és a TED szerint akár szirupokat vagy mézet is használhatsz ízesítésre.
Üdv!
Jelentem, a piskóta linkje nem a piskótához megy és a citromkrémet nem találja xD bár lehet h a chrome a hibás
Brigi, köszi, hogy szóltál. Szóltam Heat-nak, hogy nézze meg, hogy mi történt?! szia, BB
Nincs mit 🙂
Üdv, egy lelkes rajongótól.
Imádom a Paleot, a weboldaladat is. Különösen a süti-és kenyér receptek érdekelnek, szeretnék karácsonyra néhány ismerősnek, rokonnak paleo sütit sütni.
De: a hozzávalókat sokszor árban nagyon húzósnak találom, ez azt is ez megnehezíti, hogy több hívet tudjak toborozni beteg rokonaim és ismerőseim körében.
Az egyik, ilyen szempontból problémás hozzávaló a jászvaj, ghee, amit előszeretettel használsz. Nehéz beszerezni, és drágának tartom a 10 dkg,- 450-600 Ft-os árat, ami simán elmegy egy adag sütihez, kenyérhez. Úgy látom, hogy valamiért elhagytad a kókuszzsírt, ami fajlagosan olcsóbb (1 kilót már 1, 250 Ft-ért lehet kapni), érdekelne, miért hagytad el? Kérdésem: mit lehet tehát használni a ghee helyett, és milyen arányban? Válaszodat előre is megköszönöm, további jó munkát és szép ünnepeket kívánok.
Katalin
Kedves Kati!
A kókuszzsírt sokat soha nem használtam. Ennek két oka van: a rántott húsok sütésénél nekem nem vált be annyira, mint Willsonnak, bár ő megadta a magyarázatot a habzásra, miszerint a zsírba a panírozott hússal együtt túl sok víz kerül. Utóbbi időben a tepsiben való rántott dolgok sütését helyezem előtérbe. A jászvaj használatát kemény paleosok kedvéért írom, mert a receptekben a kisebb lazaságokra nem akarok utalást tenni. Maga Szendi Gábor is írta egyszer, hogy némelykor nyugodtan lehet a nem tisztított vaj irányában engedményt tenni. Mindenekelőtt nem kell túl sok sütit enni – mondja ő is, meg én is. A kenyerekbe szerencsére plusz zsír csak olyankor kell, ha pelletet használsz, tehát ez nem gond. Szerintem nyugodtan használj kókuszzsírt, azonban míg a vaj nem, de a kókuszzsír keményre megszilárdul, így majd meglátod, hogy a krémek is a kókuszzsírtól más állagúak lesznek. Személy szerint én nagyon szeretem a kókusztejet, kókusztejszínt – pl. kiváló a Cocomas. Prábóld ki a zsiradék pótlását kókusztej sűrű részével, a tejszínnel?! A sós sütikbe nyugodtan használj liba- vagy kacsazsírt, még akkor is, ha az eredeti receptben jászvajat látsz. Egy szó mint száz, nyilván, hogy azt javaslom, hogyha egy mód van rá, akkor kemény 100%-os paleo elveket kövess, de ha az ismerőseidnek 90-95%-nak megfelelő sütiket sütsz, már akkor is sokat tettél értük:-))) Remélem, hogy az érveim meggyőztek. Nagyon örülök, hogy az oldalt szívesen olvasod. Terjeszd az igét:-))) Szia, BB