Hagymás grillcsirke mell

…, azaz hogyan lehet maradékból, száraz húsból – ízletes, szaftos feltétet csinálni?

Tálalható francia salátával is!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 2 grillcsirke maradék mellehúsát (amit mellesleg nem igazán szeretek, mert túlságosan száraz) apróra felvágtam, és egy nagy lábasba dobtam
  • 2 nagy fej vöröshagymát felkarikáztam, egy egész fej fokhagymát megpucoltam, és apró szeletekre vágtam, majd a hagymákat rádobtam a csirkehúsra
  • 2 nagy evőkanál kacsazsírt és 0,5 dl vizet tettem ehhez a hagymás-fokhagymás-csirkemelles együtteshez
  • Házi sós paprikakrémmel, borssal fűszereztem
  • Állandó keverés mellett, csak addig, míg a hagymafélék dinsztelődtek a húsos egyveleget átforrósítottam, hagytam a vizet elfőni, és egy kicsit az egészet lepirítottam
  • Egy külön sütőedényben, szintén kacsazsíron 2 fej karikázott vöröshagymát megpirítottam, és a húsos alapra tettem
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Hagymás grillcsirke mell”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.