…, azaz hogyan lehet maradékból, száraz húsból – ízletes, szaftos feltétet csinálni?
Tálalható francia salátával is!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 2 grillcsirke maradék mellehúsát (amit mellesleg nem igazán szeretek, mert túlságosan száraz) apróra felvágtam, és egy nagy lábasba dobtam
- 2 nagy fej vöröshagymát felkarikáztam, egy egész fej fokhagymát megpucoltam, és apró szeletekre vágtam, majd a hagymákat rádobtam a csirkehúsra
- 2 nagy evőkanál kacsazsírt és 0,5 dl vizet tettem ehhez a hagymás-fokhagymás-csirkemelles együtteshez
- Házi sós paprikakrémmel, borssal fűszereztem
- Állandó keverés mellett, csak addig, míg a hagymafélék dinsztelődtek a húsos egyveleget átforrósítottam, hagytam a vizet elfőni, és egy kicsit az egészet lepirítottam
- Egy külön sütőedényben, szintén kacsazsíron 2 fej karikázott vöröshagymát megpirítottam, és a húsos alapra tettem
Tetszik a recept, csak szerintem te vagy az egyetlen Magyarországon, akinek marad a grillcsirkéből melle húsa 😉