Grill party – nyársak – pl. sertés húsból

A húsokat nyársra is lehet fűzni, de lehet önállóan is sütni! Jó minőségű grill kolbászt készen vásárolj!

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 0,5 kg sertés tarja (lehet csontozott karaj, vagy combhús is)
  • Kb. 25-30 dkg bacon szalonna szeletek
  • Ujjnyi vastag kolbász darabok hosszában ketté vágva – a szalonnából és kolbászból lehet használni mindkettőt, vagy csak az egyiket!
  • Só, őrölt bors, kevés paprika por
Elkészítés – nyárs:
  • A hússzeleteket hajszál vékonyra klopfold ki, és vágd hosszúkás, de nem túl keskeny további szeletekre, majd fűszerezd
  • A húscsíkokra helyezz rá baconszeleteket, vagy kolbász darabokat
  • A „béléssel” együtt tekerd fel a húsroládot, vágd őket ketté, és tűzködd fel ezeket fapálcikákra
  • A roládokat kívülről tovább fűszerezheted, csak a mértékkel légy óvatos, nehogy majd megégjen!
  • Fontos! – Nem kell további zsiradékot használni, mert a szalonnában és a kolbászban van elég, DE! tegyél az edény aljára némi vizet, hogy a roládok belseje ne maradjon nyers. A nyársakra folyamatosan nézz rá, és többször forgasd meg! Amikor a víz a hő hatására elpárolog, akkor a nyársakon lévő hús ropogósra fog sülni!

Egyben sütött hússzeleteket inkább hagyd vastagon, vagdosd be mindkét oldalát és fűszerezve hagy néhány órát hűtőben állni!

Ezt a húsételt jóval étkezés előtt elő lehet készíteni; akár mélyhűtőben is várakozhat a majdani sütésre. Vendégséghez is kiváló! Grillezéshez pl. remek 😀 – mellétéve adalékmentes kolbászok pl.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.