A húsokat nyársra is lehet fűzni, de lehet önállóan is sütni! Jó minőségű grill kolbászt készen vásárolj!
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 0,5 kg sertés tarja (lehet csontozott karaj, vagy combhús is)
- Kb. 25-30 dkg bacon szalonna szeletek
- Ujjnyi vastag kolbász darabok hosszában ketté vágva – a szalonnából és kolbászból lehet használni mindkettőt, vagy csak az egyiket!
- Só, őrölt bors, kevés paprika por
Elkészítés – nyárs:
- A hússzeleteket hajszál vékonyra klopfold ki, és vágd hosszúkás, de nem túl keskeny további szeletekre, majd fűszerezd
- A húscsíkokra helyezz rá baconszeleteket, vagy kolbász darabokat
- A „béléssel” együtt tekerd fel a húsroládot, vágd őket ketté, és tűzködd fel ezeket fapálcikákra
- A roládokat kívülről tovább fűszerezheted, csak a mértékkel légy óvatos, nehogy majd megégjen!
- Fontos! – Nem kell további zsiradékot használni, mert a szalonnában és a kolbászban van elég, DE! tegyél az edény aljára némi vizet, hogy a roládok belseje ne maradjon nyers. A nyársakra folyamatosan nézz rá, és többször forgasd meg! Amikor a víz a hő hatására elpárolog, akkor a nyársakon lévő hús ropogósra fog sülni!
Egyben sütött hússzeleteket inkább hagyd vastagon, vagdosd be mindkét oldalát és fűszerezve hagy néhány órát hűtőben állni!
Ezt a húsételt jóval étkezés előtt elő lehet készíteni; akár mélyhűtőben is várakozhat a majdani sütésre. Vendégséghez is kiváló! Grillezéshez pl. remek 😀 – mellétéve adalékmentes kolbászok pl.