Máktorta mandarinnal

máktortamandarinnal4

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 8 evőkanál mákliszt (pellet) + 1 evőkanál olvasztott jászvaj (ghee), vagy 6 evőkanál darált mák
  • Késhegynyi szódabikarbóna + cseppnyi citromlé
  • Stevia vagy xukor
  • Zsír a formához, csipetnyi zabliszt (ez a mennyiség a paleo szempontjából lényegtelen!) vagy mandula-kókusz pellet a zsíros edény szórásához
  • Kb. 0,5 kg mandarin, de lehet más gyümölcs is
  • Agar-agar – az előírás szerint jó sűrűre, vagy zselatin a zacskón lévő recept alapján, cukor elhagyásával

Elkészítés:

  • Verd fel a tojások habját pici citrom hozzáadásával keményre
  • Óvatosan keverd a habba a tojások sárgáját és a hozzávalókban megadott lisztet vajjal, vagy őrleményt
  • A tortalapsütőt zsírozd ki és szórd be liszttel, hogy majd a tésztát könnyen ki tudd borítani
  • Ebbe a kikent-lisztezett sütőbe öntsd be a mákos piskótatésztát
  • Előmelegített (kb. 180 fok) sütőben közepes lángon süsd a tésztát kb. 20-25 percig
  • A tésztát borítsd ki a formából, és díszítsd fel mandarinnal
  • Agar-agar-ból vagy zselatinból a használati utasítás szerint – stevia vagy xukor hozzáadásával készítsd bevonót, mellyel a gyümölcsöt öntsd le
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.