Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 8 evőkanál mákliszt (pellet) + 1 evőkanál olvasztott jászvaj (ghee), vagy 6 evőkanál darált mák
- Késhegynyi szódabikarbóna + cseppnyi citromlé
- Stevia vagy xukor
- Zsír a formához, csipetnyi zabliszt (ez a mennyiség a paleo szempontjából lényegtelen!) vagy mandula-kókusz pellet a zsíros edény szórásához
- Kb. 0,5 kg mandarin, de lehet más gyümölcs is
- Agar-agar – az előírás szerint jó sűrűre, vagy zselatin a zacskón lévő recept alapján, cukor elhagyásával
Elkészítés:
- Verd fel a tojások habját pici citrom hozzáadásával keményre
- Óvatosan keverd a habba a tojások sárgáját és a hozzávalókban megadott lisztet vajjal, vagy őrleményt
- A tortalapsütőt zsírozd ki és szórd be liszttel, hogy majd a tésztát könnyen ki tudd borítani
- Ebbe a kikent-lisztezett sütőbe öntsd be a mákos piskótatésztát
- Előmelegített (kb. 180 fok) sütőben közepes lángon süsd a tésztát kb. 20-25 percig
- A tésztát borítsd ki a formából, és díszítsd fel mandarinnal
- Agar-agar-ból vagy zselatinból a használati utasítás szerint – stevia vagy xukor hozzáadásával készítsd bevonót, mellyel a gyümölcsöt öntsd le