Hozzávalók:
- Piskóta maglisztből – alaprecept
- Diókrém
- Mákkrém
- Aszalt gyümölcs – pl. cukormentes vörös áfonya, cukormentes aszalt szilva, cukrozatlan mangó, cukrozatlan dinnye stb.
- Xukor vagy stevia ízlés szerint, esetleg vanília, vagy vanília aroma, vagy rumaroma
- Jászvaj (ghee), vagy kókuszzsír – elsősorban a mákhoz; a dió elég zsíros
Elkészítés:
- Süsd meg a piskótát vagy egy nagy tömbben, vagy nagy vékonyabb lapban, és ebből állítsd össze a torta rétegeit
- Darálj le vajkrém állagúvá kb. 20-25 dkg diót, és ugyanennyi mákot
- A diót és a mákot külön lábasokban 1,5-1,5 dl kókusztejjel és hozzáadott édesítővel állandó keveréssel főzd puhára (krémesebbé teheted hozzákever kb. egy-egy evőkanálnyi jászvajjal /ghee-vel/) Vigyázat a mákkal! – a mákot kicsit hosszabb lében (pl. hozzáadott vízzel, hogy ne kelljen annyi kókusztejet használni) főzd nagyon puhára, és a mákba feltétlenül tegyél vagy vajat, vagy talán még jobb, ha kókuszzsírt. Az én tortám tapasztalata mindez! Ezzel a korrekcióval 100%, hogy jó lesz!
- Az előkészített piskóta lapjait kend meg – először mákkrémmel, majd diókrémmel, ismét mákkrémmel, végül diókrémmel fedd be az egész tortát
- A torta tetejét díszítsd aszalt gyümölccsel – a képen vörös áfonya látható!