A receptet Tóth Irén küldte Karcagról 2012.01.11-én
- 8 tojás fehérje
- 15 dkg őrölt mandula
- 5 dkg szeletelt mandula
- 3 evőkanál xilit (ízlés szerint)
Elkészítés:
Tészta – fehér piskóta
- A tojásfehérjét a xilittel verd kemény habbá
- Keverd a habba a mandulát
- A piskóta állagú masszát biocitrom reszelt héjával és kicsavart levével ízesítsd
- Sütőpapírral bélelt tepsiben (20×30 cm) sütheted (akár tortaformában is!)
Krém
- 2-3 dl kesudió tejföl, vagy 10-15 dkg jászvaj (ghee) (Az eredeti recept mascarpone krémjét paleosítottam! BB)
- 2 kanál xilit
- 1 citrom leve
- Turmix-szal jól kavard ki, és a félbevágott piskóta közepét és tetejét is kend meg vele
- Kenhetsz a süti tetejére is egy kevés krémet, és megszórhatod az 5 dkg szeletelt mandulával!
A fordítást Nagy Beatrix készítette 2012 júliusában
Zitronenkuchen
ein Rezept von Irén Tóth
Zutaten:
• 8 Eiweiß
• 15 dkg gemahlene Mandeln
• 5 dkg geschnittene Mandeln
• 3 Esslöffel Xilit (Birkezucker nach Geschmack)
Zubereitung:
Zu dem Teig:
- Eiweiß mit Xilit wird steif geschlagen.
- Dazu werden Mandeln gegeben und dann gut vermischt.
- Die Masse wird dann noch mit Schale und Saft von der Bio-Zitrone gewürzt.
- Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech (ca. 20 x 30 cm) gelegt und im Backofen gebacken.
Zur Creme:
- 2-3 dl Cashew-Rahm oder 10-15 dkg Ghee
- 2 Löffel Xilit (Birkezucker)
- 1 Zitrone (Zitronensaft)
- Die oben genannten Zutaten werden gut vermischt. Der Teig wird mit der Creme gefüllt und auch oben gestrichen.