Citromos süti (torta)

A receptet Tóth Irén küldte Karcagról 2012.01.11-én

Hozzávalók:citromkrémestorta

  • 8 tojás fehérje
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 3 evőkanál xilit (ízlés szerint)

Elkészítés:

Tészta – fehér piskóta

  • A tojásfehérjét a xilittel verd kemény habbá
  • Keverd a habba a mandulát
  • A piskóta állagú masszát biocitrom reszelt héjával és kicsavart levével ízesítsd
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben (20×30 cm) sütheted (akár tortaformában is!)

Krém

  • 2-3 dl kesudió tejföl, vagy 10-15 dkg jászvaj (ghee) (Az eredeti recept mascarpone krémjét paleosítottam! BB)
  • 2 kanál xilit
  • 1 citrom leve
  • Turmix-szal jól kavard ki, és a félbevágott piskóta közepét és tetejét is kend meg vele
  • Kenhetsz a süti tetejére is egy kevés krémet, és megszórhatod az 5 dkg szeletelt mandulával!

A fordítást Nagy Beatrix készítette 2012 júliusában

Zitronenkuchen

ein Rezept von Irén Tóth

 

Zutaten:

• 8 Eiweiß

• 15 dkg gemahlene Mandeln

• 5 dkg geschnittene Mandeln

• 3 Esslöffel Xilit (Birkezucker nach Geschmack)

Zubereitung:

Zu dem Teig:

  • Eiweiß mit Xilit wird steif geschlagen.
  • Dazu werden Mandeln gegeben und dann gut vermischt.
  • Die Masse wird dann noch mit Schale und Saft von der Bio-Zitrone gewürzt.
  • Den Teig wird auf ein mit Backpapier belegtes Backblech (ca. 20 x 30 cm) gelegt und im Backofen gebacken.

Zur Creme:

  • 2-3 dl Cashew-Rahm oder 10-15 dkg Ghee
  • 2 Löffel Xilit (Birkezucker)
  • 1 Zitrone (Zitronensaft)
  • Die oben genannten Zutaten werden gut vermischt. Der Teig wird mit der Creme gefüllt und auch oben gestrichen.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.