A jégsaláta az idei évtől vált egyik kedvencemmé, mert ropogós, ízletes, és akár egyszerűen citromlével és xukorral, vagy lédús gyümölcsökkel együtt fogyasztható. Ketogén köret lehet belőle, ha pl. az édesítés glicin.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy egy fej jégsalátát; alaposan mosd meg és darabold fel ízlés szerint
- Ananász gyümölcsöt (nem konzervet!) szintén ízlés szerinti mennyiségben darabolj fel, és keverd el a salátával
- Tehetsz a salátára még citrom- vagy lime levet (elhagyható!), és megszórhatod az egészet xukorral (ez is elhagyható!)
- Ha van lícium szárított gyümölcsöd, akkor a tetejét ezzel megszórhatod
Eddig csak olvasgattam, meg sütögettem a recepteket, de most hozzászólok 🙂
Nekem is nagy kedvenc a jégsaláta 🙂 (Bár bele se merek gondolni mennyi vegyszer van benne…)
Imádom :)))) Én is kipróbáltam gyümölcsökkel: gránátalma, aszalt megy, sárgabarack….nagyon finom! És magokkal: pörkölt mandula, szezámmag, tökmag…Ha kirúgok a hámból egy kis parmezán a tetejére…
Na le is szaladok a boltba 🙂
😀 Ne gondolj a vegyszerekre. Szerintem ez egy olyan szívós saláta-fajta, hogy ezen nincs vegyszer?! – reméljük. BB