Csokitorta különleges dobos-tortás krémmel

A receptet és a képeket Hazsu küldte 2012.02.17-én

dobostortakrém

A felső kép a jobb szemléltetés végett a Google images-ről való!

Ebben a receptben egy nagyon jó újítás található!

A krém azért különleges, mert mint a dobostortában, vastagon kenhető és utána jól szeletelhető, nem csúszik szét a krém. Egy Stahl Judit recept alapján van a töltelék. Elsőre olvasni bonyolultnak tűnhet, de teljesen egyszerű elkészíteni.

Csokitorta

  • Kenyérsütőben süss egy 8 tojásos édes tésztát
  • Édes tészta kenyérsütőben: Példának linkelj rá a Kenyérsütős kenyér XII. – Csokikenyér receptre
  • Folyékony, de azért inkább sűrű állagú, mint híg a tészta állapota
  • 50 % darált mandula, 40% darált dió és 10% olajtalanított kókuszliszt
  • Hozzá késhegynyi szódabikarbóna, kakaópor (2-3 evőkanállal), xilit, vanília, kiskanál jászvaj (ghee), csipet só, fél citrom leve
  • …, és természetesen arányosan tojás, hogy a tészta állaga jó legyen
  • Hűlés után vágd 3 részre, és töltsd meg

Az alapkrémbe valók:

  • 10 dkg 80% étcsoki
  • 10 dkg jászvaj (ghee)
  • 5 dkg kakaóvaj

Ezt gőz fölött olvaszd fel, és tedd félre hűlni!

Alapkrém:

  •  4 egész tojást
  • Kis vaníliát
  • 3 evőkanál porxukrot és  fél kiskanál steviát (én 2 kiskanál nescafét keverj bele)
  • Gőz fölött habverővel kb. 50 fokra melegítsd össze ezeket a hozzávalókat.
(Nekem van hőmérőm, gyorsan melegszik, de a tanács úgy szól, ha csípi az ujjad a meleg de nem süt még meg, akkor jó. Hazsu) Vigyázz, hogy a tojásokból ne legyen rántotta, légy óvatos! BB
  • Vedd le a krémet a gőzről és langyos állapotig kevered tovább a habverővel

A krém összedolgozása:

  • Ha kész az alapkrém, akkor az olvadt csokit keverd hozzá
  • Kb. 2 óra alatt hűtsd ki -, látod majd, hogy a krém még könnyen kezelhető legyen!
Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Csokitorta különleges dobos-tortás krémmel”

  1. Sületlen maradt a csokitortám TRION-7492 tip. kenyérsütőgépben gyors program l óra 40 perc ig tartó program mellett. Semmit nem változtattam a receptem. Próbálom még egy rövid időt sütni.Remélem ehető lesz.Nagyon finom illata van, és a térfogata is megnőtt.

    1. Kedves Magdi! 40 perc nagyon rövid idő:-( A rapid program 1 óra 20 perc. Mondjuk ebből a 15 perc dagasztás teljesen fölösleges. Szerintem rossz programot választottál. BB

      1. Nagyon köszönöm gyors válaszodat. Elnézted nálam az időt mert nem 40 percet hanem 1 óra 40 percet írtam program időnek /ebbe 2 keverés is van ami nem kellene / A sütést még 16 perccel megtoldottam, és így lett jó a torta. Erre valószinüleg azért volt szükség mert csak 0,8 dl kókusztejet tettem a 8 tojásos tésztához , amely kevésnek bizonyult ,de szerencsére a végeredmény a plusz idővel jó lett.Remélem a krém készítésénél már ügyesebb leszek és legközelebb egy picivel több tejet teszek a tésztához , hiszen a tojások is kis méretüek voltak és így sűrű állagu volt az anyag.

  2. Nincs kenyérsütőm, de van egy piskótareceptem, amit most végre fincsi krémmel tudok megtölteni.
    A piskótámhoz 12 db tojás, és 250 gr. feketecsoki kell, valamint 15 dkg eritrit.
    Külön felverem a tojásfehérjét. Majd a sárgákat kikeverem az édesítővel, teszek hozzá 1-1,5 tk sütőport, belekeverem az olvasztott csokit, végül a fehérjehabot.
    2 db kb 45×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm 175 fokon légkeveréssel 16 percig. Kihűtöm, majd 2 felé vágom a lapokat, így négy lapom lesz.
    Az itt leírt krémnek a másfélszeresét készítettem el hozzá.
    Köszönet a finom receptért!!

  3. Kedves BB!
    Meggyült a bajom a krémmel ,sajnos. A tojásokat kicsit elővertem gőz nélkül, majd folytattam a gőz felett (próbálgattam, nem fájt az ujjam amikor beledugtam, de nagyon fincsi volt a hab :))/ Mennyi ideig kellett volna gőz felett verni a tojásokat? A hab állagát keménynek itéltem meg és zsupsz beleöntöttem az összes olvasztott csokit /nem gondolom, hogy forró volt a csoki /majd eltünt a habom és lett belőle meleg bitumen krém ami nem lágy,de kemény és gumis állagu és elkülönült a masszától a zsíradék nagy része. A süti finom, de hogyan csinálhatnék könnyű, habos csokikrémet? Légy’szi segíts! !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.