A receptet Waterlily küldte 2012.01.20-án
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók kb. 40 golyócskához:
- 20 dkg mandula
- 20 dkg dió
- 15 dkg datolya (Javaslat: natúr biodatolya, így nem kell lemosni róla a cukrot!)
- 10 dkg jászvaj (ghee)
- 6 ek. kakaópor
- 2 ek. xukor
- 4-5 dkg kókuszreszelék
- 2 kk. rumaroma
Elkészítés:
- A magvakat a datolyával együtt daráld össze
Készíts csokikrémet:
- Az olvasztott ghee-ben gőz fölött oldd fel a xukrot
- Keverd hozzá evőkanalanként a kakaóport, és amikor elég sűrűnek, de azért még folyós, öntsd a darálékhoz
- Keverd az egészet össze, míg masszává összeáll, és vizes kézzel formálj golyókat, majd hengergesd kókuszreszelékbe
- Kicsi golyócskák is megteszik, mert elég tömény édesség
Kipróbáltam, nagyon finom lett. A párom szerint jobb mint az eredeti 🙂