Omlós-sós-ropogós korongok II. – Zöldséges

Omlós-sós-ropogós korongok II. – zöldséges – Google

Receptkönyvek vásárlása

A korongok őrölt mandulával készültek. A gombás korong tapasztalata alapján inkább pelletet (lisztet) érdemes használni, mert a tésztát jobban összetartja!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kb. 10 dkg vegyes zöldség, akár maradékot – pl. sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol … főzz puhára (ha már fűszerezve volt, akkor újabb fűszer nem szükséges hozzá); öntsd le róla a vizet
  • Ha nem volt fűszerezve, akkor sózd, borsozd, fokhagymázd stb. – ízlés szerint; AIP-os fűszerek: curry por, gyömbér, fokhagyma, fahéj, kurkuma
  • A zöldséget pépesítsd – pl. robotgépben, és üss hozzá 1 db tojást; AIP-ban 2-3 db fürjtojást vagy 1 db tyúktojás sárgáját
  • A zöldséges péphez és tojáshoz adagolj hozzá annyi őrölt mandulát, vagy mandula–kókuszlisztet (pelletet), hogy jól formázható masszát kapjál
  • A masszából evőkanállal kanalazz ki gombócokat, melyeket egy jól felforrósított (lehetőleg teflon) sütőedényben, némi zsiradékon süss ropogósra
  • A masszát „Omlós-sós-ropogós korongok”-ra is ráhelyezheted; ez esetben süsd az ételt sütőben az I. recept leírása szerint

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.