A korongok őrölt mandulával készültek. A gombás korong tapasztalata alapján inkább pelletet (lisztet) érdemes használni, mert a tésztát jobban összetartja!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kb. 10 dkg vegyes zöldség, akár maradékot – pl. sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol … főzz puhára (ha már fűszerezve volt, akkor újabb fűszer nem szükséges hozzá); öntsd le róla a vizet
- Ha nem volt fűszerezve, akkor sózd, borsozd, fokhagymázd stb. – ízlés szerint; AIP-os fűszerek: curry por, gyömbér, fokhagyma, fahéj, kurkuma
- A zöldséget pépesítsd – pl. robotgépben, és üss hozzá 1 db tojást; AIP-ban 2-3 db fürjtojást vagy 1 db tyúktojás sárgáját
- A zöldséges péphez és tojáshoz adagolj hozzá annyi őrölt mandulát, vagy mandula–kókuszlisztet (pelletet), hogy jól formázható masszát kapjál
- A masszából evőkanállal kanalazz ki gombócokat, melyeket egy jól felforrósított (lehetőleg teflon) sütőedényben, némi zsiradékon süss ropogósra
- A masszát „Omlós-sós-ropogós korongok”-ra is ráhelyezheted; ez esetben süsd az ételt sütőben az I. recept leírása szerint