Rakott kel májjal


Receptkönyvek vásárlása

Paleos és egyéb termékek vásárlása

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • Kb. 0,5 kg-os kelkáposzta fej
  • Víz + csipetnyi só
  • Őrölt köménymag, bors, só
  • Májpástétom (nálam maradék!), vagy Resztelt máj (a májpástétom receptjében olvasható) – legalább 25 dkg
  • Zsiradék – liba-, kacsa-, sertészsír (ami otthon van)
  • Grana Padano kemény sajt reszelve (elhagyható!)
  • Bacon szalonna, vagy füstölt szalonna kockázva (elhagyható!)

Elkészítés:

  • A kelkáposzta fejet jól mosd meg, darabold fel, és bő vízben, csipetnyi sóval megszórva, főzd puhára
  • Egy sütőedényt, pl. jénai tálat, kenj ki valamilyen zsírral, és rakd le az edénybe a puhára főtt kelkáposzta felét, melyet megszórhatsz sóval, borssal, őrölt köménymaggal
  • A májpástétomot, vagy a péppé darált resztelt májat egyengesd el – második rétegként
  • A kelkáposzta másik felével borítsd be az eddigieket, és lehet ismét fűszerezni, mint fent
  • Akár már így is kisütheted a rakott kelt, DE!, ha megszórod sajttal és még szalonnát is teszel a tetejére, akkor még biztosabb lesz a siker!
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Rakott kel májjal”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.