Paleos és egyéb termékek vásárlása
Hozzávalók 3-4 személyre:
- Kb. 0,5 kg-os kelkáposzta fej
- Víz + csipetnyi só
- Őrölt köménymag, bors, só
- Májpástétom (nálam maradék!), vagy Resztelt máj (a májpástétom receptjében olvasható) – legalább 25 dkg
- Zsiradék – liba-, kacsa-, sertészsír (ami otthon van)
- Grana Padano kemény sajt reszelve (elhagyható!)
- Bacon szalonna, vagy füstölt szalonna kockázva (elhagyható!)
Elkészítés:
- A kelkáposzta fejet jól mosd meg, darabold fel, és bő vízben, csipetnyi sóval megszórva, főzd puhára
- Egy sütőedényt, pl. jénai tálat, kenj ki valamilyen zsírral, és rakd le az edénybe a puhára főtt kelkáposzta felét, melyet megszórhatsz sóval, borssal, őrölt köménymaggal
- A májpástétomot, vagy a péppé darált resztelt májat egyengesd el – második rétegként
- A kelkáposzta másik felével borítsd be az eddigieket, és lehet ismét fűszerezni, mint fent
- Akár már így is kisütheted a rakott kelt, DE!, ha megszórod sajttal és még szalonnát is teszel a tetejére, akkor még biztosabb lesz a siker!
Kedves B.B.,
a kelkáposztát helyettesíthetem kínai kellel?
Köszönöm a válaszát !!!!!!!!!!!!
Természetesen igen. BB
Kedves Ági! Természetesen lehet. BB