Napraforgós pogácsa és lap

A kép a Google images-ről való. A kép azt mutatja, hogyha a receptben leírt alapanyagokat vékonyra nyújtjuk és lassan szárítva sütjük meg, akkor ilyen dizájnos formát kapunk.

A receptet és a képet MW küldte 2012.02.11-én

Hozzávalók:

  • 1 bögre napraforgóbél liszt (pellet)
  • Fél bögre darált mandula
  • Két evőkanál szezámliszt
  • 1 tojás
  • Kevés jászvaj (ghee), vagy kókuszzsír
  • Só, őrölt kömény, pici szódabikarbóna
  • Mag (szezám vagy napraforgó) a tetejére

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy puha, gombócolható tésztát kapjunk
  • Kis halmokat rakunk belőle a sütőlapra, majd vizes tenyérrel ellappogatjuk
  •  A tetejét megszórjuk egész magokkal, majd sütőben kisütjük

Reggelihez kiváló!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Napraforgós pogácsa és lap”

  1. Kedves MW!

    Klassz a recept, szívesen megsütném 🙂 A kérdésem az, hogy a felsorolt lisztek helyettesíthetőek-e zabpehely- vagy kókuszliszttel? Ez a kettő van készleten most itthon nálam. Egyelőre nem vagyok tisztában azal, melyik hogyan reagál milyen műveletekre, ezért is kérdezlek.
    Köszönettel:
    Eszter

    1. Kedves Eszter, Elnézve ezt a receptet, és a lisztek tulajdonságait is ismerve nyugodtan használnék kókuszlisztet, csak 2 db tojást tennék ehhez a liszt mennyiséghez; a másik megoldás, hogy tegyél egy kicsit kevesebb kókuszlisztet a keverékhez, mint amit MW leírt. A kókuszliszt folyadék hatására (jelen esetben – tojásfehérje) hajlamos nagyon megduzzadni. Zabpehellyel is nyugodtan sütheted a pogácsát, csak akkor a zab miatt kompromisszumos lesz. Remélem, hogy tudtam segíteni. BB (Ha majd MW látja a megjegyzésedet, valószínűleg ő is kommenteli.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.