A receptet és a képet MW küldte 2012.02.11-én
Hozzávalók:
- 1 bögre napraforgóbél liszt (pellet)
- Fél bögre darált mandula
- Két evőkanál szezámliszt
- 1 tojás
- Kevés jászvaj (ghee), vagy kókuszzsír
- Só, őrölt kömény, pici szódabikarbóna
- Mag (szezám vagy napraforgó) a tetejére
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy puha, gombócolható tésztát kapjunk
- Kis halmokat rakunk belőle a sütőlapra, majd vizes tenyérrel ellappogatjuk
- A tetejét megszórjuk egész magokkal, majd sütőben kisütjük
Reggelihez kiváló!
Kedves MW!
Klassz a recept, szívesen megsütném 🙂 A kérdésem az, hogy a felsorolt lisztek helyettesíthetőek-e zabpehely- vagy kókuszliszttel? Ez a kettő van készleten most itthon nálam. Egyelőre nem vagyok tisztában azal, melyik hogyan reagál milyen műveletekre, ezért is kérdezlek.
Köszönettel:
Eszter
Kedves Eszter, Elnézve ezt a receptet, és a lisztek tulajdonságait is ismerve nyugodtan használnék kókuszlisztet, csak 2 db tojást tennék ehhez a liszt mennyiséghez; a másik megoldás, hogy tegyél egy kicsit kevesebb kókuszlisztet a keverékhez, mint amit MW leírt. A kókuszliszt folyadék hatására (jelen esetben – tojásfehérje) hajlamos nagyon megduzzadni. Zabpehellyel is nyugodtan sütheted a pogácsát, csak akkor a zab miatt kompromisszumos lesz. Remélem, hogy tudtam segíteni. BB (Ha majd MW látja a megjegyzésedet, valószínűleg ő is kommenteli.)