Hozzávalók és elkészítés egyben:
-
- Vágj föl apróra egy közepes fej hagymát, ízlés szerint fokhagymát, vagy -port
- Egy evőkanál zsírral (sertés, kacsa, liba) és egy kevés vízzel dinszteld meg
- 20 dkg sertés hús diója részét – 3 közepes szeletet sózz meg, tedd a hagymás alapra, és önts még kb. 0,5 dl vizet az egészhez, vagy 20 dkg csíkokra vágott csirkemellel tedd ezt
- 10 percig főzd a húst, majd tegyél mindehhez 20 dkg hámozott, szeletelt csiperke gombát
- A fűszerezés különleges és finom, melyet a lébe szórd: kurkuma, fehér bors, chili paprika (pl. szárított), majoránna; a fehér bors és a chili paprika elhagyásával AIP-os lesz az étel!
- A gombás húst elkészítheted „szárazon” is:
- Pirítsd meg kevés zsíron – hagyma nélkül akár – alaposan a csirkemell csíkokat, majd keverj hozzá apróra vágott gombát, fűszerezd – sóval, borssal, paprika porral
- A tetejét locsold meg magtejföllel (kókusztejszínnel) vagy joghurttal.