Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 kis fej káposzta
- Víz
- Rozmaring, só, bors – AIP-ban bors helyett gyömbér, ami kicsit csipős
- 1 dl kókusztej
- 1 tojássárgája – AIP II. szakasz
Elkészítés:
- A káposztát darabold fel, és helyezd egy fazékba
- Öntsd föl a káposztát annyi lével, hogy ujjnyi magasságban ellepje
- Fűszerezd meg az egészet – ízlés szerint
- Tegyél a lébe rozmaring ágat, télen szárítottat
- Amikor a káposzta megpuhult, akkor az 1dl kókusztejből + tojássárgájából készült habarékot lassan, fokozatosan keverd bele a főzelékbe, és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrítsd be
A ROZMARINGTÓL A FŐZELÉKNEK EGÉSZEN KÜLÖNLEGES ÜDE ÍZE LESZ!