A receptet és a képeket VegAdri küldte 2012. április 7-én
Az alábbi kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db tojás
- 15 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- Ízlés szerint xillit vagy más paleokonform édesítőszer
- Csipet só
A krémhez:
- 5 dkg finomra darált mandula
- 10 dkg finomra darált natúr pisztácia
- 20 dkg puha jászvaj (ghee)
- Paleo édesítőszer
- Vaníliás xilit, vagy eritrit
- Esetleg 1 dl kókuszkrém
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókból kevert piskótát sütünk (a csipet sóval és az édesítőszerekkel felverjük a tojások fehérjét, majd gyorsan belekeverjük a tojássárgákat, majd óvatosan a darált diót és a kakaóport is)
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük – kb. 20-25′-ig
- A kihűlt tésztát 3 db egyforma téglalapra vágjuk
- A puha jászvajat az édesítőszerekkel habosra keverjük, majd a fenti darált magokat is belekeverjük
- Ha túl sűrű lenne, kis kókuszkrémmel lazíthatjuk a krémet
- A krémet háromfelé osztjuk; rétegezzük a tésztalapokat és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalait
- Díszítésnek használhatunk darált mandulát, reszelt vagy darabos csokit, natúr pisztáciaszemeket…