Kenyér tojásfehérjével – lenmaglisztes

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Ízlés szerinti só hozzáadásával verd fel 10 db tojásfehérjét kemény habbá
  • Tegyél a habba késhegynyi szódabikarbónát is
  • Fűszereknek a són kívül az őrölt köménymagot és a borsot, esetleg fehér borsot ajánlok
  • Szitálj a habba 2 evőkanál lenmaglisztet (pellet), továbbá 2 evőkanál szezámlisztet (pellet)
  • Kivételt néha lehet tenni, mint ahogy most én is azt tettem, mert a férjem kedvéért szitáltam a habba még 2 evőkanál zabkorpát; amennyiben ez elmarad, akkor a len- és szezámlisztből 3-3 evőkanállal szórj
  • Papírral bélelj ki egy kenyérsütő edényt, és előmelegített sütőben közepes lángon süsd a kenyeret kb. 20 percig

A tojások sárgájából készült egy brownie.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kenyér tojásfehérjével – lenmaglisztes”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.