Brownie – maradék tojássárgájával

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A fehér kenyér sütésekor maradt 10 db tojás sárgájához még hozzáütöttem 2 egész tojást, hozzáadtam 3 evőkanál kakaót, egy evőkanálnyi rumaromát, steviát, belekanalaztam 2 evőkanál (esetleg több is lehet) kókuszlisztet (pellet), tettem bele egy késhegynyi szódabikarbónát, és egy zsírpapírral kibélelt formába öntöttem a masszát, melynek állagára ügyeltem, hogy folyós legyen
  • Ha a tészta nem elég folyós, akkor önthetsz a tésztához pl. kókusztejet
  • Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sült
  • A tetejét meg lehet szórni porxukorral

További 7 db brownie receptet találsz a blogon!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Brownie – maradék tojássárgájával”

  1. most olvasomezt a receptet, és kiírtam, hogy kipróbálom. nem hiányzik belőle valami? 2 ek. kókuszliszt, és 3 ek. kakópor benne a szilárd cucc, és ekkora tepsi süti lesz belőle? ezt megcsinálta már valaki? tényleg ilyen lesz?

    1. Kedves Tündi, Ez az én receptem. A 2 evőkanál kókuszliszt azért stimmel, mert a kókuszlisztnek van egy olyan tulajdonsága, hogy rendkívüli mértékben megduzzad. Ha sűrűn szereted a tésztát, akkor oda írtam zárójelben, hogy esetleg többet, ez azt jelenti, hogy fél-egy evőkanál mehet még pluszba. Remélem, hogy sikered lesz. BB

  2. Brownie kipróbálva! Kezdő paleosként kóstolva egész finom lett.
    A sütit almásan készítettem a gyermekeim kérésére. almaszeleteket tettem a tepsibe, a sütőpapírra, fahéjjal szórtam meg, majd erre öntöttem a masszát. Nagyon finom lett. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.