Kelbimbó püré

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Kb. 1 kg kelbimbót (nekem 2×45 dkg-os mélyhűtött volt) annyi vízben főzd puhára, hogy a zöldséget teljesen elfedje
  • Amikor a kelbimbók megpuhultak, öntsd le a vizet róla
  • Ebbe a mennyiségbe tegyél legalább 5 dkg jászvajat (ghee-t), vagy kacsa-, liba-, sertészsírt, és alaposan sózd, borsozd és fokhagymázd (porral, vagy fokhagyma gerezdekkel); AIP-ban só és fokhagyma legyen a fűszer!
  • Botmixerrel, de akár krumplinyomóval pépessé zúzd össze
  • Rendkívül finom és pikáns köret lesz a végeredmény
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.