Rever ötletét MW továbbgondolta, és képpel együtt elküldte 2012.08.29-én
A felső képek a Google images-ről valók
Paleo ketogénbe kókusztej nélkül javaslom fogyasztani!
Hozzávalók:
- Egy kis fej kelkáposzta csíkokra vágva
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg erdélyi szalonna
- 2 tojás
- 1 dl kókusztej
- 2-5 dkg reszelt parmezán sajt
- Fűszerek (nálam só, oregano, bazsalikom, fokhagyma, bors)
Elkészítés:
- A hagymát finomra vágjuk, a szalonnát kockára
- Együtt megfonnyasztjuk-pirítjuk őke
- Közben a csíkokra vágott káposztát pár csepp sós vízzel ropogósra pároljuk (pár perc elég neki, nem kell teljesen megpuhulnia)
- Elkészítjük a Carbonara-szószt: a 2 egész tojást összekeverjük, kicsit felverjük a kókusztejjel és a reszelt parmezánnal
- Majd mindent összeöntünk a serpenyőben, és csak addig melegítjük, míg kicsit összeérnek a hozzávalók
- Nem szabad sokáig melegíteni a szósszal, nehogy káposztás tojásrántotta legyen belőle!
Kipróbáltam, nagyon finom lett. A kelkáposzta meglepően semleges ízűnek bizonyult ebben a párosításban. Ezen felbuzdulva, készítettem csíkokra vágott, sóval, köménymaggal megpárolt kelkáposztát pörkölthöz köretnek, és nagyon jól összeillettek.