Kelkáposzta-káposzta spagetti Carbonara

Kelkáposzta carbonara – A kép a Google images-ről való.

Rever ötletét MW továbbgondolta, és képpel együtt elküldte 2012.08.29-én

carbonarahozzávalóicarbonarahozzávalókel

A felső képek a Google images-ről valók

Paleo ketogénbe kókusztej nélkül javaslom fogyasztani!

Hozzávalók:

  • Egy kis fej kelkáposzta csíkokra vágva
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 dkg erdélyi szalonna
  • 2 tojás
  • 1 dl kókusztej
  • 2-5 dkg reszelt parmezán sajt
  • Fűszerek (nálam só, oregano, bazsalikom, fokhagyma, bors)

Elkészítés:

  • A hagymát finomra vágjuk, a szalonnát kockára
  • Együtt megfonnyasztjuk-pirítjuk őke
  • Közben a csíkokra vágott káposztát pár csepp sós vízzel ropogósra pároljuk (pár perc elég neki, nem kell teljesen megpuhulnia)
  • Elkészítjük a Carbonara-szószt: a 2 egész tojást összekeverjük, kicsit felverjük a kókusztejjel és a reszelt parmezánnal
  • Majd mindent összeöntünk a serpenyőben, és csak addig melegítjük, míg kicsit összeérnek a hozzávalók
  • Nem szabad sokáig melegíteni a szósszal, nehogy káposztás tojásrántotta legyen belőle!
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kelkáposzta-káposzta spagetti Carbonara”

  1. Kipróbáltam, nagyon finom lett. A kelkáposzta meglepően semleges ízűnek bizonyult ebben a párosításban. Ezen felbuzdulva, készítettem csíkokra vágott, sóval, köménymaggal megpárolt kelkáposztát pörkölthöz köretnek, és nagyon jól összeillettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.