Halas cézár saláta

A képen a salátához tőkehalmájat tettem.

 Hozzávalók:

    • 20 dkg hal – pl. lazacfilé, tonhalfilé, hekkfilé; tőkehalmáj – lehet vegyesen és lehet külön-külön. vagy
    • 20 dkg tonhalfilé – natúr, olíva olajban
    • Kapor, só, őrölt bors + olíva olaj; a bors nem AIP!; paleo tartármártás
    • Vegyes saláta – jégsaláta, tölgysaláta, fodros saláta, fejes saláta, bébispenót, céklaszálak …

     

  • Elkészítés:
    • Kapros, sós, borsos (nem AIP!), olívaolajas pácban tartsd a halszeleteket legalább 1 órán keresztül, majd 2-3 percig sütőedényben süsd a halat, hogy kérge keletkezzen; Használhatsz a cézár salátához natúr olíva olajban konzervként árusított tonhalfilét is, vagy mint a képen is látható akár tőkehalmájat is.
    • A salátát alaposan mosd meg, tedd egy mély tálba, és vágd kisebb darabokra.
    • Keverd össze a salátát a haldarabokkal, majd locsold meg a tartármártással (ez nem AIP!), vagy csak egyszerűen fűszerezd és az olívában forgasd meg; a halas ételekhez mindig illik a citrom.
    • Tedd hűtőbe, hogy az étel összeérjen.
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Halas cézár saláta”

  1. Kedves Márti!
    2 éve a Te blogod receptjei szerint főzök és Neked köszönhetem, hogy megszerettem a főzést! Amit írok, nem kifejezetten ehhez a recepthet tartozik. Mindig nem lehet új recepteket kitalálni, viszont hasznos lehetne a recepteket az idényhez igazítva csoportosítani. Pl. Most októberben milyen zöldségeknek van szezonja (mi olcsó) és az ezekből készült ételek receptjeit lehetne csokorba szedni. Így egyszerűbb lenne a megfőzednő kiválasztása.
    A másik: Egy recepted kapcsán jutottam Willson blogjára, ahol azt olvastam, hogy minden szervünknek megvan az aktív órája, ebből következően ebédig aktív, onnantól passzív időszakban vagyunk. (ebéd utánig meleg étel, onnantól hideg, és könnyen emészthető kaja). Szívesen vennénk- gondolom többen is – ennek a „táplálkozási keréknek” megfelelő receptajánlásokat. Gratulálok a bloghoz! Szuper!

    Jetti

    1. Kedves Jetti, Nagyon örülök, hogy mentorod lehettem a főzés tudománya terén. A FB-on aszerint az elv szerint teszem fel az ajánlásaimat, amit te felvetettél. Mostanában pl. sütőtök, idény gyümölcsök vannak műsoron. Az ünnepekkor az ünnepekhez kapcsolódom az ajánlásokkal. Jelentkezz be a FB-ra. Irdatlan nagy munka lenne átrendezni a ma már nagyra nőtt blogomat. Egyébként is az ételek fajtái szerint szokás a recepteket tematizálni. Nekem ez a munka passzió, semmi bevételem nincs belőle. A reklámokból egy árva fityinget sem kaptam, …, hogy fizessenek, ahhoz 32.000 Ft bevételt kellene elérni, …, most tartok kb. 500 Ft-nál:-) (Minden hónapban tisztességesen értesítenek erről!). A könyveim bevétele 0 szaldós, azt csak a jövő árulja majd el, hogy valaha is lesz-e anyagi hasznom belőle?! Mindezt csak azért írtam le, hogy egy jól fizetett szolgáltató az olvasói számára sok mindent megtesz, de nekem ez kivitelezhetetlen feladat lenne. Nem haragból írom mindezt, hanem ez a realitás.

      A Willson által belinkelt „táplálkozási kerék” ellenében én egészen más étkezési rendet követek, és remekül működik. Ez nem jelenti azt, hogy van, akinek a kerék szerinti étkezés jön be. Ezek az elméletek alternatívák és elgondolkodtatóak, de koránt sem sorolhatók a „szent írás” kategóriájába. Én jelenleg a „Harcosok étrendje” szerint étkezem http://paleodiet-register.freeblog.hu/ – A diétás naplóm elérhetősége -, és potyognak le rólam a kilók. Valamit, amit érdekességként elolvasok ugyan, de nem hiszek benne, azt nem fogom a módszerek közé bevenni; nem is beszélve arról, hogy ennek megvalósítása is iszonyatos munka lenne.

      Részemről boldog vagyok, hogy személyedben egy „kiváló tanítványra” akadtam, de leírtam az érveimet, hogy érts:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.