Dani receptje és képe
„A recept (és a gépbe tétel sorrendje is) a következő:
-
- 6 tojás, gesztenyeliszt 80g, szezámliszt 20g, tökmagliszt 30g, napraforgóbélliszt 40g és kókuszliszt 35g
- Teáskanálnyi szódabikarbóna, só, késhegynyi őrölt kömény
- Fél (kis)citrom leve
Elkészítés:
- 2 órás Rapid programon sütöttem kétlapátos kenyérsütőben, közepes méretre és világos kéregszínre állítva.
- Amit változtatnék rajta, hogy több citromlevet és szódabikarbónát tennék bele, hátha még kicsit hígabb is lenne és még jobban megkelne…. A gesztenyeliszten kívül bármelyik arányát nyugodtan meg lehet változtatni, a lényeg hogy az állaga megfelelő legyen.
Amúgy ez az első paleos kenyerünk! Jó sütést kívánunk!”
És nem zöldült be a kenyered? 🙂
Ha teszel bele napraforgót és szódabikarbónát egyszerre, akkor zöld színűre oxidálódik a kenyér. Kíváncsi vagyok nálad hogy alakult?
Az én kenyerem is méregzöld lett :)))) Gondolod ha sütőporral próbálom nem zöldül be??? Az amarántliszttel ugyanígy jártam. Azt gondoltam csak én vagyok járatlan a kenyérsütésben.