Kenyérsütős kenyér XVII. – sok lisztes

Dani receptje és képe

„A recept (és a gépbe tétel sorrendje is) a következő:

    • 6 tojás, gesztenyeliszt 80g, szezámliszt 20g, tökmagliszt 30g, napraforgóbélliszt 40g és kókuszliszt 35g
    • Teáskanálnyi szódabikarbóna, só, késhegynyi őrölt kömény
    • Fél (kis)citrom leve
  •  

Elkészítés:

  • 2 órás Rapid programon sütöttem kétlapátos kenyérsütőben, közepes méretre és világos kéregszínre állítva.
  • Amit változtatnék rajta, hogy több citromlevet és szódabikarbónát tennék bele, hátha még kicsit hígabb is lenne és még jobban megkelne…. A gesztenyeliszten kívül bármelyik arányát nyugodtan meg lehet változtatni, a lényeg hogy az állaga megfelelő legyen.

Amúgy ez az első paleos kenyerünk! Jó sütést kívánunk!”

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kenyérsütős kenyér XVII. – sok lisztes”

  1. És nem zöldült be a kenyered? 🙂
    Ha teszel bele napraforgót és szódabikarbónát egyszerre, akkor zöld színűre oxidálódik a kenyér. Kíváncsi vagyok nálad hogy alakult?

    1. Az én kenyerem is méregzöld lett :)))) Gondolod ha sütőporral próbálom nem zöldül be??? Az amarántliszttel ugyanígy jártam. Azt gondoltam csak én vagyok járatlan a kenyérsütésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.