Hozzávalók:
- 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
- Citromlé, vagy reszelt citromhéj, fahéjas mézes kalács ízesítő, ánizsmag
- 6 db tojás
- 5 evőkanál mákliszt (pellet)
- Paleolit édesítő – stevia, xukor vagy szacharin, vagy TED-szerinti természetes édesítő – szirupok, méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál jó minőségű fehér sertészsír, vagy jászvaj (ghee) – a tésztához
- 10 dkg őrölt mák
- 3 evőkanál kókuszkrém
- 10 dkg kókuszzsír vagy jászvaj (ghee), vaj – a krémhez
Elkészítés:
- Reszeld le a sárgarépákat, keverd bele a fűszereket, és tegyél bele ízlés szerint édesítést (Mi kevésbé vagyunk édes szájúak, én steviából késhegynyit, xukor zéróból 3 evőkannál, olvasztott szacharinból 4-5 szemet szoktam használni ilyen süteményhez.)
- Egy nagy tálat vegyél elő a tojások fehérjének a felveréséhez, mert végül ebbe fog kerülni az egész massza
- A tojásokat válaszd szét, a sárgáját dobd rá a fűszeres sárgarépára
- A fehérjét egy pici citromlé hozzáadásával verd kemény habbá
- A máklisztet szórva, keverve tedd hozzá a habhoz
- Óvatosan öntsd a habhoz a reszelt sárgarépát
- Zsírpapírral bélelj ki egy kisebb mély tepsit, öntsd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a süteményt (Légkeveréses sütőben alsó-felső lángon 180 fokon) – Nyugodtan nézz rá a tésztára sütés közben. Nekem kb. 20 perc alatt sült meg.
- A krémhez használj lágy gheet, kókuszkrémet, mákot, ízlés szerint édesítőt – ezeket a hozzávalókat alaposan keverd össze
- A tálcára kiborított és már kihűlt süteményre kend rá a mákos krémet
- Végül tedd hűtőbe
Király lett. Ma megint sütök mert 2 napig se tartott.:)