Mákos répatorta

Hozzávalók:

  • 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • Citromlé, vagy reszelt citromhéj, fahéjas mézes kalács ízesítő, ánizsmag
  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál mákliszt (pellet)
  • Paleolit édesítő – stevia, xukor vagy szacharin, vagy TED-szerinti természetes édesítő – szirupok, méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál jó minőségű fehér sertészsír, vagy jászvaj (ghee) – a tésztához
  • 10 dkg őrölt mák
  • 3 evőkanál kókuszkrém
  • 10 dkg kókuszzsír vagy jászvaj (ghee), vaj – a krémhez

Elkészítés:

  • Reszeld le a sárgarépákat, keverd bele a fűszereket, és tegyél bele ízlés szerint édesítést (Mi kevésbé vagyunk édes szájúak, én steviából késhegynyit, xukor zéróból 3 evőkannál, olvasztott szacharinból 4-5 szemet szoktam használni ilyen süteményhez.)
  • Egy nagy tálat vegyél elő a tojások fehérjének a felveréséhez, mert végül ebbe fog kerülni az egész massza
  • A tojásokat válaszd szét, a sárgáját dobd rá a fűszeres sárgarépára
  • A fehérjét egy pici citromlé hozzáadásával verd kemény habbá
  • A máklisztet szórva, keverve tedd hozzá a habhoz
  • Óvatosan öntsd a habhoz a reszelt sárgarépát
  • Zsírpapírral bélelj ki egy kisebb mély tepsit, öntsd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a süteményt (Légkeveréses sütőben alsó-felső lángon 180 fokon) – Nyugodtan nézz rá a tésztára sütés közben. Nekem kb. 20 perc alatt sült meg.
  • A krémhez használj lágy gheet, kókuszkrémet, mákot, ízlés szerint édesítőt – ezeket a hozzávalókat alaposan keverd össze
  • A tálcára kiborított és már kihűlt süteményre kend rá a mákos krémet
  • Végül tedd hűtőbe

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Mákos répatorta”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.