Megmondom őszintén, hogy én már rántott húst kizárólag tepsiben sütök. Nincs zsírszag a lakásban. Egyik oldala 15′, másik oldala 15′ -, és kész. Ennyi a sütési idő, legyen az 15 szelet hús. A kivétel csak akkor van, ha maximum két szeletet sütök, azt sem bő zsírban.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Sertéstarja tetszés szerinti mennyiségben (az én tepsimbe 1,5 kg hús került)
- A tarja szeleteket nem szükséges klopfolni, de megteheted
- Üss fel egész tojásokat (nekem 2 db elég volt), és tegyél a tojásba ízlés szerint sót is, majd a tojásokat alaposan keverd el
- Egy tálcára önts ki maglisztet – pl. amarant, mandula, makadámdió, és ezt is sózd, tegyél bele legalább egy teáskanál őrölt köményt, egy kávéskanál paprikaport
- A hússzeleteket mártsd a tojásba, majd a pelletbe, és rakd le egy előre kizsírozott (én utólag tettem zsírt a tálba) mély sütő tepsibe
- A húst tedd forró sütőbe, és kb. 15 perc múlva nézz rá először; amikor már az egyik oldala megsült, forgasd meg, és süsd meg a másik oldalát is
Fodros saláta pomelóval és baconnal volt a köret.
A TED szerint akár főtt rizst is ehetsz mellé.
Az amarant paleo? Miért kell bele annyi kömény, én nem nagyon szeretem?
Üdv Bea
Az amarant nem paleo, de az amarant pellet – az, mert kivontak belőle minden olajat, és a szárazanyagot használod. Hagyd ki a köményt, ha te nem szereted. Én szeretem. Egyébként azért tettem bele, mert az amarant pellett kicsit kesernyés, de kevésbé, mint a szezám. BB
Kedves BB! Véleményed szerint amarant pellet helyett szezám is jó lehet?
Jó a szezámliszt is, de kesernyésebb, mint az amarant pellet. BB
Kedves BB! Köszönöm a választ.
Már két éve paleozom, de még mindig gondot okoznak az alapanyagok.
Üdv Bea