Tepsiben sült rántott tarja

Megmondom őszintén, hogy én már rántott húst kizárólag tepsiben sütök. Nincs zsírszag a lakásban. Egyik oldala 15′, másik oldala 15′ -, és kész. Ennyi a sütési idő, legyen az 15 szelet hús. A kivétel csak akkor van, ha maximum két szeletet sütök, azt sem bő zsírban.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Sertéstarja tetszés szerinti mennyiségben (az én tepsimbe 1,5 kg hús került)
  • A tarja szeleteket nem szükséges klopfolni, de megteheted
  • Üss fel egész tojásokat (nekem 2 db elég volt), és tegyél a tojásba ízlés szerint sót is, majd a tojásokat alaposan keverd el
  • Egy tálcára önts ki maglisztet – pl. amarant, mandula, makadámdió, és ezt is sózd, tegyél bele legalább egy teáskanál őrölt köményt, egy kávéskanál paprikaport
  • A hússzeleteket mártsd a tojásba, majd a pelletbe, és rakd le egy előre kizsírozott (én utólag tettem zsírt a tálba) mély sütő tepsibe
  • A húst tedd forró sütőbe, és kb. 15 perc múlva nézz rá először; amikor már az egyik oldala megsült, forgasd meg, és süsd meg a másik oldalát is

Fodros saláta pomelóval és baconnal volt a köret.

A TED szerint akár főtt rizst is ehetsz mellé.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Tepsiben sült rántott tarja”

    1. Az amarant nem paleo, de az amarant pellet – az, mert kivontak belőle minden olajat, és a szárazanyagot használod. Hagyd ki a köményt, ha te nem szereted. Én szeretem. Egyébként azért tettem bele, mert az amarant pellett kicsit kesernyés, de kevésbé, mint a szezám. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.