Köménymagos pogácsa szezámmag és makadámdió lisztből

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg szezámliszt
  • 10 dkg makadám liszt
  • 10 dkg lágy sertészsír
  • Só – 2 evőkanállal
  • Őrölt köménymag – 1 evőkanállal
  • Egy lapos evőkanál szódabikarbóna (2 dkg)
  • Annyi víz (kb. 1 dl), hogy jól formázható masszát kapjál
  • Szemes köménymag – 1-2 evőkanállal

Elkészítés:

  • A liszteknél azért nem írtam most kanálnyi mennyiségeket, mert a lisztes zacskóból öntöttem – A liszteket keverd össze!
  • Keverd el a tojásokkal, a zsírral, a fűszerekkel (kivéve az egész köménymag), a szódabikarbónával, és gyúrd össze a tésztát
  • Kézzel lapogasd el a tésztát 1-2 cm magasan, és formázz belőle pogácsákat
  • Végül szórd meg a tetejét egész köménymagokkal
  • Előmelegített sütőben – közepes lángon süsd – kb. 20 percig (a tepsit nem szükséges kipapírozni!, mert a tészta zsíros)
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Köménymagos pogácsa szezámmag és makadámdió lisztből”

  1. Gondolod, hogy daralt szezambol-daralt makadambol is mukodne? Esetleg daralt lenmag vagy kokuszlisztkeverekbol? Szlovakiabol vagyok es nincs lehetosegem liszteket venni, MO-rol meg nagyon draga a postakoltseg idekuldetni. Koszonom

    1. Kedves Kati, Darált makadámot semmiképpen ne használj, mert nagyon nagy a zsírtartalma és a makadámból nagy mennyiséget nem szabad egyszerre fogyasztani. A lisztből már mindezek ki lettek vonna. Készítsd el a „Tepertős pogácsa – az igazi” és ezen receptek alapján darált szezámból vagy szezámpehelyből a pogácsát, és ha köményesen szeretnéd, akkor az ajánlás szerint. Szezámból menni fog. Vigyázz a szezám kesernyés, ezért kell az őrölt köményt feltétlenül beletenni. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.