Paleocsinta – sósan töltve

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Süss kisebb – kb. 15 cm átmérőjű – és vastagabb paleocsintákat gesztenyelisztből, a tésztába tegyél sót is, mert a gesztenyeliszt édeskés
  • A paleocsintákat különféle töltelékekkel tálalhatod:
    • Az én töltelékem – vegyes reszelt saláta (leveles saláta, káposzta, sárgarépa, lila hagyma); kolbász karikák; reszelt parmezán*
    • A tetejét locsold meg paleo majonézzel, mely el is hagyható, bár kár lenne elhagyni:-)))
* Parmezánt 3.000 Ft/kg áron kaptam a Pesterzsébeti Piacon a hátsó soron - lengyel parmezán, ezért ilyen megfizethető az ára!
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Paleocsinta – sósan töltve”

  1. Szeretnék kérni olyan receptet palacsintára, ami nem magas szénhidráttartalmú lisztből készül, és rendesen ki lehet sütni, nem törik, mert a férjem cukorbeteg.

    1. Kedves Ágota, Sajnos alacsony szénhidráttartalmú palacsinta receptem nincs. Tulajdonképpen az egyetlen liszt a gesztenye, amiből tisztességes vékony palacsinta készíthető. BB

  2. Szia!
    le tudnád nekem írni hogy a pesterzsébeti piacon pontosan hol vetted a parmezánt? én is ott szoktam bevásárolni de még nem láttam.. 🙂
    Köszönön,
    Dóri

    1. Kedves Dóri, Ha szembe állsz a piaci épített U-alakú kis boltokkal, akkor a főépülettel szemben lévő bolti sornál menj be középen az átjárón. Balra, azt hiszem, hogy a második vagy harmadik üzlet. Találsz ott egy hentest – közte lehet, hogy van egy bolt, és utána jön a sajtos. Remélem, hogy jól írtam le. Számolj be, hogy sikerült-e megtalálni? BB

  3. Szia!
    Tudnál esetleg nekem ötletet adni, hogy a tojást mivel helyettesítsem, mert sajnos nagyon nem bírom. A tojáspótló porok meg nem igazán paleo jellegűek. Hátha lenne valakinek egy fenomenális ötlete. Köszi. Helga

    1. Lenmagliszttel próbálkozz, vagy lenmagpehellyel. Az utóbbiban 100%, hogy „ragasztóanyag” van. Van is fenn a blogon néhány lenmagos recept. Írd be a keresőbe, hogy lenmag. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.