Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Süss kisebb – kb. 15 cm átmérőjű – és vastagabb paleocsintákat gesztenyelisztből, a tésztába tegyél sót is, mert a gesztenyeliszt édeskés
- A paleocsintákat különféle töltelékekkel tálalhatod:
- Az én töltelékem – vegyes reszelt saláta (leveles saláta, káposzta, sárgarépa, lila hagyma); kolbász karikák; reszelt parmezán*
- A tetejét locsold meg paleo majonézzel, mely el is hagyható, bár kár lenne elhagyni:-)))
* Parmezánt 3.000 Ft/kg áron kaptam a Pesterzsébeti Piacon a hátsó soron - lengyel parmezán, ezért ilyen megfizethető az ára!
Szeretnék kérni olyan receptet palacsintára, ami nem magas szénhidráttartalmú lisztből készül, és rendesen ki lehet sütni, nem törik, mert a férjem cukorbeteg.
Kedves Ágota, Sajnos alacsony szénhidráttartalmú palacsinta receptem nincs. Tulajdonképpen az egyetlen liszt a gesztenye, amiből tisztességes vékony palacsinta készíthető. BB
Szia!
le tudnád nekem írni hogy a pesterzsébeti piacon pontosan hol vetted a parmezánt? én is ott szoktam bevásárolni de még nem láttam.. 🙂
Köszönön,
Dóri
Kedves Dóri, Ha szembe állsz a piaci épített U-alakú kis boltokkal, akkor a főépülettel szemben lévő bolti sornál menj be középen az átjárón. Balra, azt hiszem, hogy a második vagy harmadik üzlet. Találsz ott egy hentest – közte lehet, hogy van egy bolt, és utána jön a sajtos. Remélem, hogy jól írtam le. Számolj be, hogy sikerült-e megtalálni? BB
Szia!
Tudnál esetleg nekem ötletet adni, hogy a tojást mivel helyettesítsem, mert sajnos nagyon nem bírom. A tojáspótló porok meg nem igazán paleo jellegűek. Hátha lenne valakinek egy fenomenális ötlete. Köszi. Helga
Lenmagliszttel próbálkozz, vagy lenmagpehellyel. Az utóbbiban 100%, hogy „ragasztóanyag” van. Van is fenn a blogon néhány lenmagos recept. Írd be a keresőbe, hogy lenmag. BB
Köszi a választ. Kipróbálom. Helga