Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 25 dkg szezámliszt
- 10 dkg makadám liszt
- 10 dkg lágy sertészsír
- Só – 2 evőkanállal
- Őrölt köménymag – 1 evőkanállal
- Egy lapos evőkanál szódabikarbóna (2 dkg)
- Annyi víz (kb. 1 dl), hogy jól formázható masszát kapjál
- Szemes köménymag – 1-2 evőkanállal
Elkészítés:
- A liszteknél azért nem írtam most kanálnyi mennyiségeket, mert a lisztes zacskóból öntöttem – A liszteket keverd össze!
- Keverd el a tojásokkal, a zsírral, a fűszerekkel (kivéve az egész köménymag), a szódabikarbónával, és gyúrd össze a tésztát
- Kézzel lapogasd el a tésztát 1-2 cm magasan, és formázz belőle pogácsákat
- Végül szórd meg a tetejét egész köménymagokkal
- Előmelegített sütőben – közepes lángon süsd – kb. 20 percig (a tepsit nem szükséges kipapírozni!, mert a tészta zsíros)
Gondolod, hogy daralt szezambol-daralt makadambol is mukodne? Esetleg daralt lenmag vagy kokuszlisztkeverekbol? Szlovakiabol vagyok es nincs lehetosegem liszteket venni, MO-rol meg nagyon draga a postakoltseg idekuldetni. Koszonom
Kedves Kati, Darált makadámot semmiképpen ne használj, mert nagyon nagy a zsírtartalma és a makadámból nagy mennyiséget nem szabad egyszerre fogyasztani. A lisztből már mindezek ki lettek vonna. Készítsd el a „Tepertős pogácsa – az igazi” és ezen receptek alapján darált szezámból vagy szezámpehelyből a pogácsát, és ha köményesen szeretnéd, akkor az ajánlás szerint. Szezámból menni fog. Vigyázz a szezám kesernyés, ezért kell az őrölt köményt feltétlenül beletenni. BB