Judeo – Spanyol süti – Narancstorta

A receptötletet a “Fűszer és lélek” blogról vettem. Az eredeti recept is liszt-mentes, de a cukor ügyében tovább paleosítottam, és citrom-alma kombinációban tovább ihleteltem, ami azt jelenti, hogy a narancsot almával kell kiváltani: 1 kg almát pépesíts és annyi citrommal locsold meg, hogy ízletes legyen, adj hozzá xukrot, s ezzel készítsd el a tortát az alábbi recepthez hasonlóan.

A gyümölcs belesült a süteménybe, melyből így csupán cukor lesz!

Hozzávalók óriástortához:

  • 1 kg narancs
  • 10 tojás
  • Xilytol, eritrit vagy stevia
  • 20-30 dkg mandulaliszt vagy
  • finomra őrölt dió (annyi, hogy tömör masszát kapj)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Vanília
  • Kevés szegfűszeg, fahéj, gyömbér – a főzővízbe (elhagyható)

Elkészítés:

  • Főzd nagyon puhára – héjával együtt egyben – az 1 kg narancsot 
  • A puhára főtt narancsot pépesítsd robotgéppel, majd add hozzá a felvert tojásokat, a (vaníliás)xukrot, a diót vagy mandulát és a szódabikarbónát
  • 10 percet pihentesd a tésztát
  • Zsírpapírral kibélelt nagyméretű tortaformába tedd a tésztát (természetesen téglalap alakú nagyméretű sütőformába is teheted!)
  • Előmelegített sütőben süsd tűpróbáig
Kókusztej + benne olvasztott fekete csokival -,
ha leöntöd a tortát, még finomabb lesz!
Az eredeti receptben itt csokifagyi szerepel!

A torta tetejére fekete csokit lehet reszelni vagy csorgatni.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Judeo – Spanyol süti – Narancstorta”

  1. Milyen módon készíthetem el úgy, hogy nem főzöm bele a héját? Én nem kockáztatok… láttam mikkel kezelik a narancsot, eszemben sincs a héját megfőzni. Azt ami abban van, nem szedi le az alapos mosás. Miből tegyek többet, hogy helyettesítsem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.