Gyümölcsös „joghurtos” kevert tészta

Joghurtos kevert tészta – Google
Joghurtos kevert tészta – saját kép

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • Stevia vagy eritrit
  • 6 evőkanál szezámpehely
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 2 dl kókusztej – tesco-s thaiföldi konzerv tejszínes része (“joghurt”)
  • A tésztába ízlés szerint kakaót is lehet keverni
  • Bármilyen mélyhűtött gyümölcs – én ma meggyel és cseresznyével készítettem a süteményt
  • Maréknyi őrölt mandula vagy dió vagy mogyoró vagy egyszerűen xukor a dizájnosításra

Elkészítés:

  • A 4 db tojást keverd el ízlés szerinti mennyiségű édesítővel és kb. fél dl olíva olajjal
  • Ha ezt az alapot jól kikeverted, akkor keverd tovább a 2 dl sűrű kókusztejjel
  • Az alapba 6 evőkanál szezámpelyhet kevertem (lehet szezámmagot őrölni is!),  beleraktam  egy-egy maroknyi meggyet és cseresznyét és az egész masszát összekevertem
  • Szilikonos kenyérformába öntöttem a tésztát (lehet sütőpapírral bélelt más formába tenni)
  • Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem a sütit – ez kb. 40 perc
  • A sütit kiborítottam egy tálcára, és a tetejét megszórtam őrölt mandulával

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.