Hozzávalók:
- 4 db tojás
- Stevia vagy eritrit
- 6 evőkanál szezámpehely
- 0,5 dl olíva olaj
- 2 dl kókusztej – tesco-s thaiföldi konzerv tejszínes része (“joghurt”)
- A tésztába ízlés szerint kakaót is lehet keverni
- Bármilyen mélyhűtött gyümölcs – én ma meggyel és cseresznyével készítettem a süteményt
- Maréknyi őrölt mandula vagy dió vagy mogyoró vagy egyszerűen xukor a dizájnosításra
Elkészítés:
- A 4 db tojást keverd el ízlés szerinti mennyiségű édesítővel és kb. fél dl olíva olajjal
- Ha ezt az alapot jól kikeverted, akkor keverd tovább a 2 dl sűrű kókusztejjel
- Az alapba 6 evőkanál szezámpelyhet kevertem (lehet szezámmagot őrölni is!), beleraktam egy-egy maroknyi meggyet és cseresznyét és az egész masszát összekevertem
- Szilikonos kenyérformába öntöttem a tésztát (lehet sütőpapírral bélelt más formába tenni)
- Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem a sütit – ez kb. 40 perc
- A sütit kiborítottam egy tálcára, és a tetejét megszórtam őrölt mandulával